Alfa Romeo 159: geen vermogen onder 2000tr

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9jtd

Ik heb hier een alfa 159 zonder vermogen. Hij geeft foutmelding P0045 turbo regeldruksensor. Kan deze fout gewoon wissen maar komt na een tijd terug. Ik heb alle vacuümdarmen nagekeken. Zijn allemaal goed. Vacuümpomp werkt goed turbo druksensor vervang maar blijft geen vermogen hebben. Pas vanaf 2500tr springt de turbo aan. Heeft iemand dit al aan de hand gehad? Wou de turbo nakijken of de schoepen niet vast zitten. Dan krijgt de drukklep de turbo ook niet opengetrokken of ben ik verkeerd?

Grts

kidji

Geplaatst door kidji (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Die moet je iig nakijken , wellicht komt dan het antwoord.

kaleido 1 (1830) PRO, 9 jaar geleden

Het regelstangetje van de vacuumdoos op de turbo zit niet vast of loopt zwaar ?

kidji (0), 9 jaar geleden

Ja inderdaad, het regelstangetje loopt heel zwaar. De turbo moet sowieso worden gedemonteerd. Nu begon de auto ook nog fel te schokken en er kwam veel zwarte rook uit de uitlaat. Wagen is uiteindelijk stilgevallen. Niet meer aan de gang te krijgen. Heb de buis op de egr klep los gehaald en hij starte terug. Nieuwe egr klep geplaatst en nu start hij terug normaal. Het volgende probleem is nu dat de wagen telkens terug in noodloop valt. Geeft fout van de roetfilter. Kan de fout wissen maar komt telkens terug. Ofwel zit de roetfilter ook dicht ofwel is de druksensor van de roetfilter ook defect. Als deze een druksensor heeft tenminste. Iemand dit probleem al voorgehad.

kidji (0), 9 jaar geleden

Uiteindelijk egr klep vervangen. Roetfilter zat ook goed verstopt. Nog eens laten regenereren en de Turbo zat ook wat vast door roetophoping. Heb deze zuiver gemaakt en probleem was helemaal opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.