Alfa Romeo 159: benzine meter fout (159)

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Wanneer op lpg gereden wordt gaat benzine meter ook omlaag, wanneer ik dan benzine peil check is het nog half terwijl indicator 0 weergeeft. wanneer er dan 10l bijgetankt wordt gaat meter terug over de helft.
Heb uitgelezen en vindt geen storing in dashbord of motormanagement.
Heeft iemand hier raad over?,

Vex

Geplaatst door Vex (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Schoen (0), 16 jaar geleden

Bij steeds meer auto's wordt het benzineniveau berekend en pas gecontroleerd als volgens de berekening de tank bijna leeg is.
Voor PSA modellen wordt een zogenaamde resetmodule ingebouwd als er LPG ingebouwd wordt. Dit verhelpt het euvel niet, maar de gebruiker kan het juiste benzineniveau aflezen wanneer de auto op contact gezet wordt.

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

waar kan ik zo een resetmodule vinden?

alvast bedankt,

Schoen (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat je dat eens moet gaan navragen bij het bedrijf dat de lpg-installatie voor de auto ontwikkeld heeft, vialle, ag, eurogas, enz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.