Alfa Romeo 159 2009: Code P1206

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 939A1000, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 88

Mijn Alfa 159 JTDm 8V geeft code P1206 en de volgende melding in Multiecuscan:

Perform the particle filter regeneration procedure.
De reden van deze fout is dat de ECU ongeldige signalen heeft ontvangen van de sensor. De fout wordt nu waargenomen. Neem maatregelen om deze sensor te repareren. Dashboard waarschuwings lampje is geactiveerd voor deze fout.

Mijn vraag is om welke sensor gaat het hier?

Franverr

Geplaatst door Franverr (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Het gaat hier dan om de verschildruk sensor van het roetfilter.
Na reparatie zul je waarschijnlijk ook nog een geforceerde regeneratie moeten starten.

Er kan een probleem met de sensor zijn, de bedrading van de sensor of de pijpjes die van het roetfilter naar de sensor gaan.

Franverr (0), 3 jaar geleden

Dank voor uw reactie! De drukverschilsensor is vervangen en de leiding van het roetfilter naar de sensor is in orde. Het zou dus kunnen liggen aan de bedrading van de sensor. Hoe kom ik daar achter?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.