Alfa Romeo 145: diagnose stekker

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 140ts

hey
weet er iemand dat er een stekker bestaat die van de originele diagnose stekker overgaat in een obd2 aansluiting zodat de wagen kan uitgelezen worden met een obd2 diagnose apparaat
bedankt

dinky2262

Geplaatst door dinky2262 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de auto is uitgerust met een 3-polige Fiat diagnose stekker zul je hem nooit kunnen uitlezen met een OBD2 apparaat. Of er nu wel of niet een verloop is. De ecu ondersteunt de OBD2/EOBD protocollen niet.
Je zult met een fabrieks specifieke tester moeten uitlezen. Dit kan met de dealer apparatuur (Examiner) maar ook met talloze after-market scanners zoals, Bosch, Carman, Snap-On etc.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Oldford, kun je met deze aftermartket scanners nou ook stuur apparaten uitlezen, of moet je daar modules voor kopen.
Er zijn zat apparaten te koop die een storings melding weergeven, maar dan moet je het nog traceren, en als het bijv in een ABS stuurapparaat zit dan kom je met de simpele uitlezers niet in het stuurapparaat.
Want als je het stuur apparaat uit wil lezen vallen de meeste scanners door de mand,althans de eenvoudige.
Of ze geven verkeerde storingsnummers door.

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Primera, de genoemde after-market scanners vallen zeker niet in de categorie eenvoudig of goedkoop.
En ja, bij sommige moet je per merk (of combinatie van merken) een module kopen, maar dan kom je wel in het Abs en de Airbag. Het apart moeten kopen van modules kun je ook positief bekijken. B.v. Bosch en Gutmann leveren een scanner met alle merken erop, maar dan betaal je ook de hoofdprijs. Andere scanners leveren per merk en dan betaal je alleen voor de merken die je wilt hebben.

dinky2262 (0), 15 jaar geleden

hey oldford
ik heb een 16 pin stekker in mijn alfa maar niet van het type obd of eobd dus geen 3 pin stekker gaat het hier dan wel mee of ook speciaal alfa ik heb een ECU motronic type M2.10.4 en de stekker is zoals afbeelding

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee, nog steeds Alfa/Fiat specifieke software nodig. Ook de Motronic 2.10.4 heeft geen ondersteuning voor EOBD.
Overigens, dit is dus wel een OBD2/EOBD stekker.

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Diagnose stekker van een 145 van 1997 zit normaal op de rechter veerpoot voor. Dit is een 3 pins connector, en je hebt er speciale software voor nodig.

dinky2262 (0), 15 jaar geleden

ok bedankt
allen voor info

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.