Alfa Romeo 146: galopperen alfa 146 1.4 twin spark

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

motor loopt over het algemeen mooi stationair,maar af en toe begint hij te galopperen en slaat dan soms af bij het afremmen / koppelen vooral bij bochten.
Nokkenassen zijn goed afgesteld met orgineel gereedschap.

peter.b

Geplaatst door peter.b (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

roysim (0), 16 jaar geleden

vaak is bij alfa het probleem dat het gasklephuis vies is en daar reageren ze heel erg gevoelig op.advies haal de slang los die op je luchtmassameter gaat laat iemand het gas pendaal helemaal intrappen en maak de randen en de klep goed maar voorzichtig schoon met wasbenzine en oorwattenstaafjes gaat het erg goed.als het probleem dan nog niet weg is moet je naar de daeler om de auto weer telaten afstellenkost +-50,-euro mvg roy

peter.b (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb het hele gasklephuis al gedemonteerd en goed schoongemaakt. Ik heb het idee dat het wel minder is maar nog niet over. Heb het gereset met universele tester.BRAIN Bee.

Vr Gr
Peter

sportivo (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je al gekeken of je bougies vervangen moeten worden. Dit zijn namelijk speciale bougies ook wel platina bougies genoemd ze gaan 100.000 km mee en moeten dan vervangen worden kosten wel 33 euro per stuk en je hebt er 8 nodig. Kijk ook gelijk even of er geen olie/water in je bougieschacht zit meestal in de 1e of 4e cilinder. Hier reageren deze motoren erg veel op.

Succes,
Rene

peter.b (0) PRO, 16 jaar geleden

bedankt voor de tip,zal het controleren.

vr gr. peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.