Alfa Romeo 156: Gaspedaal reageert niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Soms als ik rijdt dan is het net of het gaspedaal niet reageert, pas na een paar tellen (4 á 5) dan reageert de motor en gaat hij er als een raket vandoor. Iemand een oplossing ??

Ik heb al een nieuwe luchtmassa-meter geprobeert en de EGR-klep gereinigd.

jurjen

Geplaatst door jurjen (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ed13 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb al meegemaakt dat gaspotientiemeter die op het gaspendaal zit kapot was

yana (0), 17 jaar geleden

Klinkt alsof hij inhoudt. Hóeft niks met gaspedaal te maken te hebben. Misschien maakt lambdasonde slecht contact of is deze kapot.

erka (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=yana]Klinkt alsof hij inhoudt. Hóeft niks met gaspedaal te maken te hebben. Misschien maakt lambdasonde slecht contact of is deze kapot.[/quote]
het betreft een JTD toch ?
die hebben toch geen lambdasonde ???
toch eens die optie van de gaspedaal"potmeter" checken

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

De jtd heeft een gaspedaal sensor.Als de stekker geen goed contact maak reageert je gaspedaal niet.Deze stekker zit rechts bij de voetenruimte van de bijrijder een witte stekker ik dacht 7 draden.Als je deze stekker loshaalt motor starten en gasgeven als je gas niet reageert.Dan heb je de goede contactjes strakker zetten helpt meestal altijd.

Groeten van een alfa freak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.