Alfa Romeo 156 2003: Gevaren/Alarm-licht knop werkt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AR32205, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Hallo beste mensen,

Ik heb hier een Alfa 156 1.8 twinspark uit 2003 met een eigenaardig elektrisch probleempje. Namelijk de alarmlicht/gevarenlicht knop werkt niet. Nou ja hij werkt wel, 1 keer. Dus de lichten knipperen 1 keer en daarna niet.

Deze 156 heeft een facelift dashboard en de knop/schakelaar is geintegreerd in de climate control unit. Maar nu het vreemde: wanneer je de knipperlicht hendel bedient (zowel links als rechts) dan werken de alarm/gevaren-lichten wel gewoon wanneer je de alarmknop indrukt.

Ik heb als eerste zekeringen nagelopen en gecontroleerd. Hier kon ik niets geks vinden. Daarna heb ik een andere relais geplaatst maar het probleem blijft. Via Marktplaats een andere Climate Control unit geregeld maar dit heeft ook niet geholpen helaas.

Ik heb de bedrading bij het stuurkolom die naar de knipperlicht hendels gaat gecontroleerd en hier zag ik niets geks. Ook de kabels van en naar climate control zagen goed uit, geen kabelbreuk of beschadigingen.

Ik ben uiteraard geen held in electronica, (mechanisch heeft mijn voorkeur) maar dit probleempje hout mij nu sinds vorige week omdat ik de auto voor de apk bracht en deze hierop afgekeurd werd.

Nu sprak ik met de monteur van de garage waar ik mijn auto voor apk bracht, en die maakte een opmerking over de climate control unit: "Wie zegt dat deze goed is? Het blijft een tweedehands onderdeel"

De beste man heeft een punt, maar het is wel heel toevallig dat ook de alarmlichknop van de tweede unit dit exacte euvel geeft.

Ik ben inmiddels ten einde raad.
Kan iemand van jullie mij misschien een duw in de juiste richting geven?

Alenko_1983

Geplaatst door Alenko_1983 , lid sinds 8 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.