Alfa Romeo 146: hoofdkoppelingscilinder demonteren AR 146 1.6 IE boxer '97

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 IE boxer

hallo collega's
De 166 aan de kant gezet om van deze 146 zijn hoofdkoppelingscilinder te vervangen, maar kan het beter vragen hé, moeren van deze cilinder zijn los, de 4 moeren van de trommel zijn ook los omdat de plaat waar de pedalen aan vast zijn ook los moet om de k.cilinder eruit te halen of ben ik verkeerd bezig, of moet zijn zekeringskast los ?
Gr.
Jantje

firedriver

Geplaatst door firedriver (60) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Bedoel je de hoofdremcilinder??

firedriver (60), 9 jaar geleden

Dag Ralf,
Het is deze, bevind zich in de wagen zelf achter het koppelingspedaal.
De 4 moeren van de trommel in de wagen zijn ook los omdat de plaat waarmee de pedalen aan vast zijn in de weg staat, deze plaat is samen vast met de trommel in de wagen.
Ben geen 146 kenner, maar zal ook ondertss. de zaak eens bekijken.

gr.
Jantje

firedriver (60), 9 jaar geleden

Probleem opgelost.

Komt van een engelse site, en ook om een andere eventuele 146 gebruiker daarmee te helpen.

*Verwijder de bestuurdersstoel (4 bouten)
• Draai en trek naar beneden, de achterkant van de zekering / relaiskast naast de pedalen (check pic waar pedalen werd verwijderd - rechterkant van pic om te begrijpen wat ik bedoel)
• Haal de stekker uit en verwijder het remlicht schakelaar op het rempedaal (maakte dingen een beetje eenvoudiger voor mij ..)
• Met een 17mm aansluiting en sleutel aan de andere kant, los en verwijder de lange bout die de pedalen zijn plaats houdt (je zult snel beseffen waarom ik de zekeringkast uit de weg ..)
• Verwijder de koppeling en rem pedalen compleet met wasmachines / shims
• Draai en verwijder de kleine beugel die nog steeds wordt vastgeschroefd aan de rembekrachtiger (het dichtst bij het koppelingspedaal)
Je hebt nu genoeg ruimte om die gekke kleine pijp met zijn klem te komen wat een puinhoop.


Gr.
Jantje

firedriver (60), 9 jaar geleden

Jawade, is gemonteerd, niet gemakkelijk geweest.
Gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.