Alfa Romeo 147: Hoog olieverbruik

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V (105PK)

Heren techneuten,

Ik heb met mijn Alfa 147 een hoog olieverbuik (circa 1 liter op 600km). Als ik 's morgens de auto start dan is het ook helemaal blauw, onder het rijden zie je GEEN walm.

Ik heb er al een nieuwe koppakking opgezet, ook heb ik al de 16 klepsteelrubbers al vervangen, iemand nog een idee wat de volgende vervanging moet zijn?

espada-omega

Geplaatst door espada-omega (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

dit verbruik is al teveel je moet nu gaan oppassen de katalysator kan daardoor ook defect raken
je moet nu gaan denken aan motorrevisie maar je kan nog proberen aan een motorflush dit om eventueel vastzittende zuigerveren weer los te krijgen die vast zijn gaan zitten door harsafzetting
kijk maar eens op de site van forte en de info hierover

mikeys (0), 16 jaar geleden

Die van mij heeft hetzelfde probleem alleen komt daarnog bij dat hij ook heel veel koelvloeistof verbruikt, bijna net zoveel als de olie.
Toch liggen er geen plassen onder de auto als ik een tijd stil heb gestaan.
iemand enig idee of dit samen hangt met bovenstaande??

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

koelvloeistof verbruik staat totaal los van het zuigerveerverhaal,dan heb je of een lekkage naar buiten of je kop of koppakking is kapot of blok gescheurd zodat je dit gewoon oprijd,meestal kop of koppakking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.