Alfa Romeo 147: aanschaf Alfa 147 1.6 t-spark

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo Alfa bezitters,


ik ben van plan om binnenkort na een eental jaren volkswagen gereden te hebben een Alfa 147 te kopen. In mijn omgeving hoor ik alleen negatieve ' verhalen ' over alfa's. Waar moet ik op letten bij een aanschaf van een alfa 147 benzine en wat zijn jullie ervaringen over het algemeen ?? Ben benieuwd!. Alvast bedankt !

Mark7240

Geplaatst door Mark7240 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ertee (0), 15 jaar geleden

allereerst let op het olie verbruik, vervolgens controleer of de distibutieriem optijd is vervangen dit moet echt met 60.000 km! voor de rest heb ik geen problemen gehad met mijn 2 147's beide met 100.000 0p de teller. nog een puntje de bougies kosten een bak geld deze gaan 100.000 km mee probeer uite vinden waneer deze zijn vervangen ander beding bij de aankoop nieuwe bougies.

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Er zijn 2 uitvoeringen van de 1.6, de 105pk en de 120pk.
De 105 heeft andere bougies, gaan ook geen 100dkm mee, maar zijn stukken goedkoper. Verder heeft de 105 geen nokkenasversteller, kan dus ook niet kapot gaan. Er zit ook maar 1 kat onder ipv 3. Verder zijn er nog wat kleinere verschillen, let hier op als je er een aanschaft, ga met beiden een proefrit maken en maak dan je keuze.

Verhalen op verjaardagen over het feit dat Alfa's slechte auto's zijn moet je in de wind slaan.......de meesten zijn jaloers.......
De Opel's en VW's zijn echt niet beter......maar wel een stuk saaier om te rijden......!!

Succes met je keuze en veel rijplezier!!

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

Tja, op een verjaardag gaan de sterke verhalen al gauw in het rond, vooral van miskopen; want leedvermaak doet het vaak goed.
Als je serieus verdiept in de auto en goed kijkt (evt laten keuren) sluit je een hoop risico uit. (en een goede proefrit maken !) En met een auto moet je vaak ook geluk hebben. Het is wel zo dat des te meer erop zit, des te meer kapot kan gaan.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Alfamenke]Verhalen op verjaardagen over het feit dat Alfa's slechte auto's zijn moet je in de wind slaan.......de meesten zijn jaloers.......
De Opel's en VW's zijn echt niet beter......maar wel een stuk saaier om te rijden......![/quote]
Toen je dit schreef..... zat je natuurlijk op een verjaardag

Over auto's wil ik je niets leren, wel het kaf van het koren te scheiden.........

Gr. paul

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=Alfamenke]Verhalen op verjaardagen over het feit dat Alfa's slechte auto's zijn moet je in de wind slaan.......de meesten zijn jaloers.......
De Opel's en VW's zijn echt niet beter......maar wel een stuk saaier om te rijden......![/quote]
Toen je dit schreef..... zat je natuurlijk op een verjaardag

Over auto's wil ik je niets leren, wel het kaf van het koren te scheiden.........

Gr. paul[/quote]
niet doen paul ik ben een fan van italiaanse auto's die vullen mijn werkplaats beter dan andere merken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.