Alfa Romeo 147: Rem loopt zwaar

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Af en toe blijft er bij mijn Alfa een rem hangen. Wagen is dan niet meer vooruit te branden. Op een helling loopt hij ook niet terug terwijl hij bij het uitrijden behoorlijk afremt. Even flink tegen abs remmen lost de zaak weer. Dit verschijnsel doet zich niet altijd voor. Soms heb ik geen enkel probleem. Verleden week heeft de dealer alle remmen schoongemaakt (waren niet vuil, wordt praktisch alleen maar snelweg mee gereden) en van 1 klauw de cilinder gecontroleerd (achter). Dit is gedaan omdat ik eens tot de ontdekking kwam dat dit wil zwaarder draaide. Verder heeft hij de handremkabels gecontroleerd en gesmeerd. Helaas, het probleem is niet opgelost. Iemand suggesties?



vr.gr. Theo Sparenburg

Geplaatst door

Theo Sparenburg (55)

al 22 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

theo is het niet dat de remvloeistof niet terug stroomt omdat het compensatie gaatje in de hoofdremcilinder niet vrijkomt soms.
als de rem weer vast loopt dan moet je kijken of dit op alle wielen is is dat zo dan moet je de vrijeslag van de hoofdremcilinder eens controleren.

groetjes jan.

jan T 100
badge vip badge

16 jaar

Bedankt Jan.
Dacht zelf ook al aan compensatie gaatje. Zal vrije slag hoofdremcilinder controleren. Pedaal pakt wel heel snel.



vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.