Alfa Romeo 156: Inhouden/uitvallen bij koude-halfwarme motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn 156 heeft sinds een tijdje het volgende probleem: na het starten en wegrijden begint na ± 1 kilometer de motor in te houden, je moet het gaspedaal dan helemaal tot de bodem in trappen en dan blijf je rijden. Heb je dit probleem voor een stoplicht, dan valt de motor uit, geef je tijdens het bijna uitvallen gas, dan reageert de motor heel langzaam en ploft af en toe. Na het stilvallen slaat de motor direct weer aan zonder problemen, en als hij op temperatuur is, is er niets aan de hand. Wie weet de oplossing ??

Help..

pappa

Geplaatst door pappa (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

ff uitlezen. temp. sensor controleren. Ook wel een rare klachten opgelost door het gasklephuis te reinigen en weer alles te resetten.

erka (0) PRO, 17 jaar geleden

stel desnoods de vraag eens op www.alfa156club.nl
daar zitten ook "ervaren" 156 rijders :-)

succes

pappa (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb de temp. sensor doorgemeten, deze is goed. Auto laten draaien ZONDER de stekker van de temp. sensor erop, probleem blijft. Gasklephuis is gecontroleerd en is schoon. Auto is reeds bij de dealer geweest, geen foutcode`s in de ecu. We zijn weer een stapje verder, maar de oplossing moet nog komen...

Wie weet het ??

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet je zeker dat de distr. op tijd staat?
Een tandje verkeerd kan ook wel eens van dit soort problemen veroorzaken

pappa (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk het wel, is bij 100.000 km vernieuwd, nu 140.000 km. Ik zal het eens controleren.

De zoektocht gaat verder..

ralph (0) PRO, 17 jaar geleden

al een andere lucht massa meter geprobeert? zijn de slangen tussen de lm meter en het inlaat spruitstuk heel?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Brandstofdruk wel goed op het moment van slecht lopen .
Oiram

alfajean (0), 17 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad met een Alfa 145 1.8 TS. Op de site van de Alfa 145-club waren leden met dezelfde klacht, waarbij het bleek te berusten op een defecte luchtmassa-meter. Na vervanging van daarvan liep mijn auto weer prima. Het kosste me Eur 310 inclusief diagnose (eigenlijk al zelf gesteld) en montage bij de dealer.

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Als je motor uitslaat tijdens gas geven dan is de lmm defect, hij heeft het systeem zover ontregeld dat je gaspedaal niet meer reageerd.Een nieuwe lmm kost in nederland ongeveer 270€. Ik werk bij een alfa dealer en ik heb hem zelf uit duitsland origineel voor alfa romeo (bosch). Daar kost hij 110€ komt alleen nog wel verzendkosten bij ongeveer 10€. Als je hem vernieuwd heb moet je de computer laten resetten bij een alfa dealer en dan is je probleem over.

Groeten van een alfa freak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.