Alfa Romeo 156: Storing Motor managementsysteem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0JTS

Enkele weken geleden kreeg ik een melding dat er een stroring was in het motor managementsysteem waarna ik naar de garage ben gegaan. De garage zei dat er een gasklep storing was en dat het gaspedaal vervangen moest worden. Dit hebben ze vervangen alleen een dag later na zo'n 75 km kreeg ik dezelfde melding weer dus weer naar de garage waar ze nu zeiden dat het gasklephuis vervangen moest worden. Nieuw exemplaar kost volgens de garage rond de 1000 euro maar een ruilmodel welke gereviseerd is rond de 600 euro. Balen natuurlijk maar ja auto moet toch gemaakt worden dus dit laat maken en afgelopen maandag de auto weer opgehaald alleen vandaag kreeg ik dezelfde melding weer. Gelijk weer naar de garage waar ze de computer weer gereset hebben alleen kreeg ik eind van de middag weer de zelfde melding. Kan pas volgende week weer bij de garage terecht alleen vraag me af hoe lang dit nog doorgaat en misschien is er iemand bij wie het probleem ook is voorgekomen en misschien een oplossing heeft.

JTS

Geplaatst door JTS (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erka (0) PRO, 17 jaar geleden

surf eens naar www.alfa156club.nl, daar worden deze problemen ook wel eens besproken.

succes

Roger

ps niet zomaar alles geloven wat ze in de garage zeggen !!

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Ik zie dat het een 2.0jts betreft.Bij deze motoren hebben we nog nooit problemen gehad met het gaspedaal of gasklephuis.Misschien moet er nieuwe software ingelezen worden, maar het meest voorkomende probleem met deze motoren zijn de stekkers van de lambda sondes.Deze moeten gecontroleerd worden ofdat ze schoon zijn en ingespoten worden met contact spray.Stekkers weer in elkaar trekbandje erom heen en strak aantrekken en daarna rondom inwikkelen met aluminium folie daarna heb je geen problemen meer.

groeten een alfa freak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.