Alfa Romeo 156: inhouden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Heb sedert 2 maanden 'n Alfa Romeo Twin Spark 1600. De auto houdt in en de garage heeft er 8 nieuwe bougies ingestoken. Nu houdt de auto nog steeds lichtjes in. LMM is reeds gereinigd. Aan wat zou het verder nog kunnen liggen?
Weet iemand raad? Dank u. Groetjes Thicar

Thicar

Geplaatst door Thicar (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Meestal als de auto inhoudt is de lmm meter defect deze wordt nooit gereinigd omdat het meestal maar enige tijd helpt.Hoe zelf te testen ofdat de lmm defect is.als je voor de auto staat heb je aan de bestuurderskant de luchtfilter bak zitten. Daar zit de lmm trek de stekker van de lmm eraf en ga dan rijden als hij dan niet meer inhoudt is de lmm defect.Deze kost ongeveer 260 euro incl. btw. Voor een lmm moet je op ebay kijken in duitsland daar is een bedrijf die verkoopt de originele lmm van bosch voor alfa voor 110 euro incl. btw.

groeten een alfa freak.

Thicar (0), 17 jaar geleden

hey ALFA FREAK,
Bedankt voor reactie.
kan men bij deze 1600 motor ook zonder lmm rijden?
laat je het wel weten of het opgelost is.
groetjes Thicar.


hallo alfa freak en andere,
heb juist geprobeert met de fiche los te maken aan de lmm, dan draait de auto nog onregelmatiger gaat hij naar 1200rpm naar 500rpm per minuut.
Ik heb nu wel ondervonden als hij op bedrijfstemperatuur ongeveer 93graden komt dat die schommelingen er zijn van de toerental.
Zou dit aan de termosstaat kunnen zijn?
dank op voorhand voor reacties,
groetjes Thicar

yana (0), 17 jaar geleden

Lambda sonde kan kapot zijn, is de auto al uitgelezen?

Thicar (0), 17 jaar geleden

hallo yana
ze hadden de auto aan de computer gezet zeiden ze en niets gevonden
maar houdt nog steeds in
waarvoor dient de lambda sonde en waar zit die juist
beste dank
groetjes
thicar

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,

De lambda sonde meet het luchtoverschot van de verbranding in de uitlaat, aan de hand hier van laat hij meer of minder benzine inspuiten.
De lambda sonde zit in de uitlaat net achter de katalysator.De stekker van de lambda sonde zit bij het inlaat spruitstuk, deze heeft 4 draden 2 witte en en 2 grijze. Trek de stekker los en meet op de linkse 2 pinnen van de stekker witte draden de weerstand deze moet ongeveer 20 ohm zijn, als de meter oneindig aangeeft is de lambda sonde defect.

De auto kan niet zonder lmm rijden.Laat je hem trouwens uitlezen bij een echte alfa dealer.Omdat ze meteen 8 nieuwe bougies erin gedaan hebben.Van een kennis van me hadden ze er ook nieuwe bougies ingedaan en achteraf bleek het inhouden heel wat anders te zijn.

Groeten van een alfa freak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.