Alfa Romeo 156: motor hapert bij stationair draaien.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 TS

Mijn 156 Sportwagon heeft het volgende probleem:

als ik stilsta met draaiende motor gebeurt het volgende: de toerenteller valt plots terug naar nul en je krijgt het gevoel dat hij afslaat (stuur gaat ook trillen). Meteen daarna geeft de auto vanzelf wat gas, als om te voorkomen dat ie afslaat. Dit gebeurt om de zoveel seconden.

Bij ieder verkeerslicht kun je er op wachten: toerenteller valt ineens naar beneden, stuur trilt en vroemm, toerenteller weer omhoog en hij trekt weer bij. Paar seconden later hetzelfde liedje. Ontzettend irritant.

IK ben ermee naar de garage geweest. Daar heeft men het smoorklephuis gereinigd en de stationairregelaar gereinigd en afgesteld (zo stond het in ieder geval op de bon). Volgens de garage was het probleem opgelost, want de monteur was er een stukje mee gaan rijden en het deed zich niet meer voor.
Thuisgekomen bleek dat het niets geholpen had. Probleem deed zich na een half uurtje rijden weer net zo hard voor.

Weet iemand wat dit kan zijn? En moet dit worden verholpen of moet ik ermee leren leven?

Fons3093

Geplaatst door Fons3093 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Ten eerste haha stuur maar alvast een briefje naar opgelicht.De stationair regelaar kan je niet afstellen alleen maar resetten met de smart van de dealer.Als de software versie goed is van de computer hoeft alleen de stappenmotor gereset te worden en dan ben je meestal van het probleem af blijft het toerental haperen dan is de stappenmotor defect en dan moet deze vernieuwd worden kosten ongeveer 200 euro.

groeten van een alfa freak.

Fons3093 (0), 17 jaar geleden

Wel, dat briefje naar Opgelicht laat ik nog even zitten, want het viel nog onder de garantie. Dus het kostte in ieder geval niks. Is overigens wel een Alfa-dealer.

Ik was nog vergeten te melden dat mijn eigen garage de auto heeft uitgelezen maar niks kon vinden.

Ik heb inmiddels de garage gebeld. En inderdaad gaan ze er een nieuwe stationairregelaar inzetten.
Benieuwd of het helpt. Volgende week maandag weet ik meer.

MrMuilie (0) PRO, 16 jaar geleden

Effe een oude koe uit de sloot halen

Heeft het geholpen die stationair regelaar? Mijne vertoond ongeveer dezelfde problemen

Fons3093 (0), 16 jaar geleden

Ja, dat heeft inderdaad geholpen.

Het schijnt zo te zijn dat schoonmaken van dat ding soms helpt, maar als dat niks uithaalt is er iets afgebroken (zoiets is me in ieder geval uitgelegd, maar ik ben het grotendeels vergeten). Er is een nieuwe ingezet en daarmee was het probleem inderdaad verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.