Alfa Romeo 155: koppeling/versnellingsbak

Bouwjaar: 1992

hallo ik heb een alfa 155 1.8 ts bj92 als ik terug schakel van de 4 naar de 3 kraakt ie wat kan dat zijn ik heb het gevoel dat de koppeling strakker moet maar hoe doe je dat gaat op ollie druk en wie weet waar de zender zit voor de olie kontrole pijl boven de asbak brand een lampje van de olie op dashbord zelf gaat na een tijdje uit

gj3776

Geplaatst door gj3776 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

flow (0), 18 jaar geleden

de olie van de koplings cilinder zit in het zelfde vaatje als voor de remmen en op de dop heb je draadjes lopen dat is je zender van het olie nivo ik zou het bij vullen en de cilinder ontluchten je cilinder zal wel naar de knoppen zijn dat kun je zien als je het rubber kapje van de cilinder even een beetje oplicht zie je olie.cilinder is op zich niet zo erg duur.

gj3776 (0), 18 jaar geleden

met de ollie druk meter bedoelde ik die van de motor ollie op de console boven de asbak blijft de lampje branden van de ollie die op het daschbord gaat na enkele seconden uit als ik de accu losgooi is het een tijdje goed maar na een tijdje gaat ie weer aan

flow (0), 18 jaar geleden

Ja maar dat heb je niet gezegt dat het de olie druk van de motor is hoe ik heb begrepen ging het over het kraken van de versnellings bak van zijn 4 naar de 3 maar er staat niets over de motor!!!

gj3776 (0), 18 jaar geleden

ja ok mijn fout sorry maar van dat kraken kan dus zijn dat de cillinder kapot is van de koppeling ?

flow (0), 18 jaar geleden

Ja als er olie uit komt dan is die lek en als er geen nieuwe olie bij komt doormiddel van bij vullen komt er lucht in plaats van olie.je kunt het wel bijvullen en ontluchten zo dat je zeker weet dat de cilinder de koppling helemaal ontkoppeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.