Alfa Romeo 33 1990: laden dynamo stroom

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1700

Hallo iedereen,

Wie kan mij helpen??

mijn dynamo laad volgens mij niet genoeg.....,als ik mijn multimeter op de accu zet terwijl de auto draait, dan geeft de meter aan bij stationair toerental +- 12,30 volt.
Als ik gas geef dan geeft mijn meter aan +- 13,5 volt.

Als de auto stationar of op toeren draait, dan moet de dynamo toch altijd 13,8 volt geven?? of zit ik verkeerd? en als het niet zo hoort? wat zou er kapot kunnen zijn en waar zit dat kapotte onderdeel dan waarschijnlijk verstopt???

ik hoop snel wat te horen...

m.v.gr. Jeroen

Joenie

Geplaatst door Joenie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 33? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het ligt eraan als de accu vol is zal de dynamo minder laden dan ald de accu geheel leeg is, wat voor storing heb je?
Als je maar niet onder de 12volt komt met verbruikers aan en op toeren.
Als een dynamo te weing laadt kan dat zijn dat er een diode stuk is of de spanningregelaar defect, maar ik zou me geen zorgen maken
gr jan

Joenie (0), 19 jaar geleden

Ik weet niet of het een storing is..., maar als ik de blower,achterruitverwarming, radio en licht aan heb op de auto, dan laad de auto volgens mij net 12 volt....

Maar als er een diode of spanningsregelaar stuk is, waar zit die spannings regelaar dan precies? en/of die diode?

ik hoor het graag.
gr. Jeroen

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je dat gemeten op toeren of stationair maar als de accu vol blijft is er volgens nij geen probleem
succes jan

Joenie (0), 19 jaar geleden

ik heb het gemeten met stationair toeren. dus als ik de blower op volle kracht heb draaien en licht aan en achterruitverwarming en ook nog de radio een beetje hard aan dan geeft hij stationair 11,9 volt aan. Ik heb er dus ook al een nieuwe accu op gezet,want ik reed een keer in de parkeer garage ook met alles aan (blower,achterruitverwarming,licht en radio) toen moest ik draaien en toen ik de koppeling in trapte toen viel mij de auto uit.....en kreeg hem met geen mogelijkheid meer aan....(het was net of de accu te weinig stroom had voor het rond draaien van de startmoter) toen heb ik het laadvermogen laten doormeten, en toen zei de garage dat hij te weining bij laadde. dus heb ik het later zelf doorgemeten en toen bleek dus ook dat hij te weining laadde. ik heb er ook nu een 2e hand dynamo op en nu geeft hij nog steeds diezelfde voltage aan wat hij laad net zoals bij die oude dynamo.dus ik heb het gevoel als ik de auto een tijd stationair laat draaien met achterruitverwarming aan en blower en de hele rattaplan dat ik op een gegeven moment weer problemem krijg..........--->>> Ik stond laatst te praten met een andere jongen, ik had de auto aan staan met de hele rattaplan ook.... die andere jongen reed weg en toen drukte ik op de toeter en toen ik op de toeter drukte toen viel mijn radio uit, en de toeter was heel zacht terwijl hij normaal veel harder is...

ik hoor het graag.

gr. jeroen

Joenie (0), 19 jaar geleden

Ik heb het volgens mij opgelost... ik heb de dynamo laten schoonmaken..... er zaten achter in de dynamo koperdeeltjes die maakten een verkeerde massa wat eingelijk niet zo hoort.

kep hem er weer opgezet, en nu laat de dynamo weer 14 volt.

bedankt voor alle reacties.

m.v.gr. Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 33 of stel zelf een nieuwe vraag.