Alfa Romeo 146: lambda closed loop

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 ts

ik heb een alfa 146 1.4 ts op g3. die af en toe inhoud op lpg en benzine, en waarvan het verbruik wat aan de hoge kant is.
nou heb ik hem uitgelezen en blijft de lambdaregeling altijd op open loop staan .... nou regelt mijn lambda ook niet helemaal lekker meer die moet zowieso vernieuwd worden. kan dat de oorzaak ziin dat de lambda regeling op open loop blijft staan?

welke factoren en sensoren gebruikt de ecu omdat van open loop naar closed loop te veranderren?
ik weet dat bij acceleren en decelleren en bij de opwarmfase de lambda regeling in open loop gaat.


ik had nog een andere lambda sonde liggen en heb die erin gedraaid maar die regelt helemaal niet, blijft op 0.47 volt staan en ook constant open loop..

ik wil maandag een andere senosr halen maar als de lambdaregeling dan nog in open loop blijft staan heeft de nieuwe senor ook weinig nut.

alvast bedankt

charger 73 se

Geplaatst door charger 73 se (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

misschien is je temperatuur sensor defect.

charger 73 se (0), 15 jaar geleden

de watertemp sensor en lucht temp sensor zijn allebei goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.