Alfa Romeo 146: Lampje brand steeds

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal!

Wie kan ons helpen? Sinds een aantal maanden gaat er bij ons een rood lampje (stekkertje) op het dashboard branden. Niet altijd, maar af en toe. In het begin sloeg de auto toen af. Dit is gerepareerd, en slaat nu niet meer af. Wel gaat het lampje nog branden. Volgens de garage kan dit geen kwaad en zal op den duur op houden te branden (na lange afstanden te hebben gereden?). Wij gaan op vakantie naar spanje en ik wil zeker weten dat het geen problemen op gaat leveren. Graag jullie advies/tip.
Alvast bedankt!

Sandra

Eddy69

Geplaatst door Eddy69 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

wat voor storingen lezen ze dan uit.
want er moet toch wat instaan en het is niet normaal dat zo n lampje gaat branden want dat doet het niet voor niets.
en het kan best waar zijn dat het geen kwaad kan maar dan is het toch wel fijn om tewetyen wat er aan de hand is.

groetjes jan

Eddy69 (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan,

Het schijnt een sensor te zijn die aan geeft dat de motor oververhit is (maar dat is deze niet) en slaat hij uit. Na een antal minuten kun je de auto weer starten. Nu hebben ze hem zover tot zover gemaakt dat hij niet meer uitslaat maar het lampje gaat nog wel branden. Als je de auto even uit doet, bijv. om te tanken, en je start hem dan weer, dan is het lampje weer uit.... Erg vaag...
Bedankt voor je reactie

Groeten Sandra

terror (0) PRO, 17 jaar geleden

thempratuur sensor ??? op het blok ?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

Ssandra als hij aan geeft dat hij oververhit is en dat daar een sensor voor zit dan moeten ze die sensor vervangen of hebben ze dat al gedaan?
als die dan nog het zelfde blijft moet er toch iets niet inorde zijn .
groetjes jan.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Gaat het hier nu eigenlijk over een diesel of een benzine???
Als het de 1.9jtd is zou ik de toerentalsensor vervangen.

Lieuwe & Sandra (0), 17 jaar geleden

Ze hebben inderdaad de sensor vervangen. De auto slaat nu ook niet meer uit maar toch dat lampje... Anders moeten we nog maar eens langs een andere garage, kijken wat hun ervan zeggen of wat hun vinden.
Bedankt!

Lieuwe & Sandra (0), 17 jaar geleden

Ja het is een 1.9 jtd. Dus het zou de toerentalsensor kunnen zijn? Is het belangrijk dat deze wordt vervangen voordat wij op vakantie gaan?

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

die toerentalsensor gaat wel vaker kapot bij een jtd motor. Het meestvoorkomend is dan dat de wagen stil valt tijdens het rijden en na 15 min weer wil starten...
Als dat het probleem is, dan vervang je die toch best wel voor je op vakantie gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.