Alfa Romeo 156: Moeilijk aanslaan 156 1.8 16V TS

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V TS

Hallo
Ik heb een probleem met een 156 1.8 16V Twin Spark van 1998 op LPG. bij koude start duurt het heel lang dat hij aanslaat, dan loopt hij de eerste 200 meter ook schokkerig en reageert hij slecht op het gaspedaal, net of ik hem verzuip, Na 200m loopt hij als een zonnetje. Ik heb een tijdje geleden het gasklephuis, de luchtmassameter en de lambdasensor vervangen, omdat daar ook problemen mee waren, dit is nu opgelost, maar het slechte aanslaan dus niet. Iemand hier ervaring mee?? Ik vermoed dat het iets met de LPG installatie heeft te maken.
Alvast bedankt

MeindertS

Geplaatst door MeindertS (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Of een defecte temperatuur-sensor. Heb je de waarde daar al van uitgelezen of gemeten?

MeindertS (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb ik gedaan, de temperatuursensor is nog goed.

jeroenmonteyne (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het om een vialle installatie gaat kan een lekkende LPG injector de oorzaak zijn van het moeizaam aanslaan. Deze laat het inlaatspruitstuk vol lopen met LPG waardoor ie slecht aanslaat.
Als je na een paar dagen op benzine rijden het probleem nog hebt is het dat niet.

MeindertS (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik een paar dagen op benzine heb gereden dan start hij wel makkelijk als hij koud is dus dan moet dat het probleem zijn.
Ik zal er even naar kijken. Hartstikke bedankt

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Je kan de sensor testen door hem (aangesloten) in een potje water te hangen. Als je druk op je LPG systeem hebt (even aanschakelen, nog voor de auto overschakelt op lpg weer terug op benzine) zie je belletjes als de sensor lekt.

Wat ook zou kunnen is dat je LPI-computer gereset moet worden, omdat deze zelf een correctiefactor voor de mengselafstelling bijhoudt. Als deze "haaks" op de instelling in je benzinecomputer staat, zullen ze beide elkaar tegenwerken en zal de auto slecht op benzine rijden. Je benzineafstelling is nu goed, dus als je je gascomputer nu reset (zekeringen er even een minuutje uit) zal dit wellicht je probleem oplossen. Ik suggereer deze optie omdat je je gasklephuis, lmm en lambda vervangen hebt en je de benzinecomputer opnieuw hebt ingeregeld. Daar hoort bij een LPIsysteem ook bij dat je daarna de LPI reset.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.