Alfa Romeo 156: motor blijft haperen ondanks nieuwe sensor

Bouwjaar: 1999

de motor van mijn 156 jtd haperde bij constante snelheid,bij uitlezing op de computer gaf deze een fout aan de gaspedaalsensor aan,deze werd vernieuwd maar 2 dagen later terug hetzelfde,weer aan computer en alweer dezelfde fout;garagist dacht dat er misschien een foutje inzat en heeft nogmaals de gaspedaalsensor vervangen,na 2 dagen alweer hetzelfde liedje,bij constante snelheid blijft hij soms nog haperen.Kan er mij misschien iemand helpen want ik word hier bijna gek van en ik wil mijn alfa niet wegdoen. HEEEEEELP !!!!!!!!!!!

vic11762

Geplaatst door vic11762 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dupl-u-14864-5dd149f314f3a+richke (0), 18 jaar geleden

In 9 van de 10 gevallen is het niet de gaspedaalsensor, maar de stekkerverbinding van de gaspedaalsensor. Deze zit achter het dashboardkastje,wat gemakkelijk te verwijderen is. Stekker weg en draden aan elkaar solderen. Of, wat iets makkelijker is,ty-raps om de stekker trekken zodat deze "steviger" vastzit. Kan bijna niet missen!!!!

vic11762 (0), 18 jaar geleden

stekker van gaspedaalsensor ook vervangen maar daarmee was het probleem niet opgelost,de grote boosdoener was de egr klep,alles proper gemaakt,egr klep met een plaatje afgesloten en alle problemen zijn voorbij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.