66 bezoekers online

Alfa Romeo 156 2001: Rechter achterlicht blijft branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Ik heb sinds een paar weken een raar voorval. Mijn rechter achterlicht blijft na het stilleggen van de motor zeer zachtjes branden.
De boordcomputer geeft een storing aan in het electrisch circuit, maar zelf ben ik maar een leek, en beperkt mijn kennis zich tot de handleiding van de wagen.

Heeft iemand een idee waaraan dit kan liggen? Als ik de wagen in de garage zet 's avonds, en hem er 's morgens terug uithaal brand het achterlicht nog steeds.

Nogi

Geplaatst door Nogi , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

0

primera p11, 14 jaar geleden

Ik denk een massa probleem.

0

Nogi, 14 jaar geleden

Wat is een massa probleem?

0

johan5637, 14 jaar geleden

Haal de toerenteller er maar eens uit en kijk dan of hij nog brandt. Had vandaag ook een 156 met een zelfde probleem links achter en dankzij een tip van Alfa dealer Prins in Nunspeet kwam ik er achter dat de lampcontole in de toerenteller zit en wel vaker problemen geeft. Even drie sterschroefjes los en de stekkers eraf en je weet het.

0

Nogi, 14 jaar geleden

Hoe demonteer ik die toerenteller? Ik heb eens een lampje achter de verwarmingsknop laten vervangen en toen moest schijnbaar het ganse dashboard gedemonteerd worden wat dan de ganse dag geduurd heeft.

Aan de toerenteller zelf zie ik precies geen schroefjes zitten, kan dit?

0

johan5637, 14 jaar geleden

De plastic afdekkap zit met een sterschroef vast en dan losrukken, dan nog twee sterschroeven van de klok los draaien en je trekt hem er zo uit dan nog de stekkers los trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.