Alfa Romeo 147: Motor trekt niet door en rookt zwart pakt wel goed op

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 937A2000, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hoi, ik heb mijn motorblok vervangen van mijn jtd. Alles lijkt in zoverre goed. Start goed, loopt mooii rustig stationair, maar trekt niet goed door. Blijk proberen door te trekken rookt hij echt goed zwart, dus geen blauwe olie wolk. Oppakken onderin doet hij als normaal.

Geeft in het dashboard geen foutmelding mbt dit, olie niveau is perfect. Ik denk aan de turbo, maar die lijkt echt wel goed aan te zuigen etc. Of een defecte injector, wat die komen alle vier van het oude blok en waren revisie injectoren van een half jaar. En het oude blok is op 1 cilider kapot gelopen(2 gaten in de zuiger langs de ran tot op de bovense veer), zou het zijn dat die injector niet goed verstuifd?

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 8 jaar geleden

Een gat in de zuiger is in 9 van de 10 gevallen een verstuiver probleem.
Ik zou zeker deze injector , het liefst alle 4 , er uit halen en controleren.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Auto gaat naar de Bosch service komende week. Liep eigenlijk redelijk oke afgelopen week, maar bij de eerste keer doortrekken direkt weer motormanagement foutmelding en die blijft nu ook aan. Dus maar naar de professional ermee.

Er is veel aan vervangen, ook de turbo etc. Dat gat kan ook nog van de oude injectoren geweest zijn. Zaten er net een paar maanden in de revisie injectoren. Zien wel volgende week wat er is.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Probleem is opgelost, auto had geen turbodruk, turbo was inorde maar de secundaire vacuumklep achterop de motor was defect. En er was een vacuum lek nog op een van de slangen.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Loopt nu goed en rookt absoluut niet, alleen bij koude start witte rook, eenmaal warm genoeg, geen rook hoe dan ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.