Alfa Romeo 156: motronics alfa romeo

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 t-spark

Hallo,

Ik ben eergisteren op zoek gegaan naar de computer van me motor!
Motronics maar heb geen idee waar die zit! Hij zit niet bij de passagiers stoel onderin.. weet iemand waar die wel zit?

Mvg Jeroen b.

bo3ntje

Geplaatst door bo3ntje (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Onder de plek waar de passagier zijn voeten normaliter neerzet.. Wat wil je ermee??? Is de motronic uitgelezen??? welke fouten zijn er ontdekt.. Meestal is de motronic niet de oorzaak van een probleem.. En er valt niet veel aan te zien...

bo3ntje (0), 11 jaar geleden

Nou mijn start onderbreken doet het niet meer! En toen ik de alfa dealer belde vertelde ze me dat ik een nieuwe sleutel kon kopen op een ander contactslot + computer en antenne moest regelen op de sloop! Vandaar dus! Maar mijn auto heeft echt geen Motronics zitten daar! Op de sloop stonden er 2! Eentje inderdaad met de computer daar onderin en bij de andere niet! :s en de mijne heeft hem ook echt niet daar zitten!

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je de ""mastersleutel"" nog hebt en daarnaast de ""code card"" in je bezit is lijkt een nieuwe sleutel me toch nog voordeliger..

Is de sleutel wel defect?? of is de antenne rondom het cantactslot defect?? Dan zal een andere motronic met bijpassende sleutel ook niet werken..

Dit is allemaal vast te stellen met de Alfa Tester (Examenair) Heeft elke Fiat en Lancia dealer ook...

De motronic heeft 1 centrale stekker. met 88 of meer pennen.. Deze stekker zit aan een kabelboom welke zich steeds splitst, maar nooit ergens ondeerbroken wordt door een stekker.. Alle componenten zijn rechtstreeks op die kabelboom aangesloten. bv bobines, injecteurs, sensoren, lambda sonde, LLM, stationair regeling enz.enz. Het moet niet lastig zijn het dikke eind van deze kabelboom te vinden.. Ik denk dat de motronic verstopt kan zijn voor in de middenconsole of in de rechter voor portierstijl.. een andere manier om te zoeken is de kabelboom van diagnosestekker. (Alfa Tester) te volgen, tot je hem tegenkomt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.