Alfa Romeo 145: Nieuwe motorinbouw, start niet... Geen benzinegeur??

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 TS

Hallo,

Hedenavond geprobeerd te starten... Maar verder dan dit kom ik niet... Hier overigens twee filmpjes voor 't beeld en geluid Smiley
Ik weet niet of dit HET probleem van het niet starten is, maar mijn inspuitlampje blijft nu branden. Jullie kunnen e.e.a. uitsluiten
door het beluisteren van deze filmpjes... Alvast dank!

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=bIZ60Ag4s...[/yt]

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=uNHArnZm2...[/yt]



Uitlezen lukte niet. COMpoort fout. Ondanks diverse instellingen en alle kennis en kunde van Henk, geen mogelijkheid om verbinding te maken met de computer van de auto. De COMpoort werkte wel uitstekend met mijn AR 156. Geen foutjes... Alles nogmaals nagelopen. Kabels aangesloten. Stekkers doorgemeten. Op alle kabels staat spanning. Bougies vonkt.


Nu iets vreemds:
Benzine loopt goed. Injectorrails gedemonteerd en zat VOL benzine. Benzine eruit laten lopen, en de injectoren los van de motor aangesloten. Totaal geen klikjes en er werd ook geen benzine uit de vier injectoren gespoten....??

Komt dit overeen met het injectielampje dat blijft branden? Iemand een idee? Behoren ze normaliter (als je ze los haalt) gewoon benzine te spuiten?? Wij ruiken geen benzine na tig keer starten.... en ook langer starten niet...

* alle stekkers leveren 5,1 - 5,4 volt richting de oranje injectoren, net als de stappenmotor stekker.



Is het gewoon injectoren vervangen? Of zit er een ander probleem inzake het lampje dat ook op mijn dashboard brandt?

Alfa_145_1.6TS

Geplaatst door Alfa_145_1.6TS (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je de injectorrail compleet aansluit (met brandstofleidingen, injectors en elektrische aansluiting) werken de injectors tijdens het starten.
Alleen als daar maar 5 en een beetje volt op staat gaat er niet veel gebeuren. Voeding voor de injectors moet 12 volt zijn.
Meet dat eens met losgenomen injector stekkers. Als je dan 12 volt krijgt, nog een keer meten met stekkers erop.

Benzinepomp loopt tijdens het starten? Heb je wel vonk?

Alfa_145_1.6TS (0), 12 jaar geleden

Ja heb vonk. Bougies vonken en krijgen tijdens de start 11,8Volt.

Injectoren werken niet. Ik meet 5,4volt en bij de start geen hoger voltage. Stekkers los genomen en geen resultaat, blijft 5,4V of niets.
Verwijder ik de injectoren en rails, is de injector foutmelding op dashboard weg, installeer ik alles is de foutmelding er weer.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer allereerst of de HD pomp functioneert. Je moet namelijk de benzine met hoge druk op de rail aangevoerd krijgen.
Bovendien kun je met de multimeter niet meten op een injector. Een injector is massa gestuurd. Gebruik hier eventueel een LED spanningzoeker voor. Deze kun je zien knipperen tijdens het starten.

Maar je meldt zelf al, dat er geen benzine uit de losgenomen injectoren komt. Óf de injectoren worden niet (correct) aangestuurd, of je brandstofdruk is te laag.

kevin1224 (0), 12 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde. Heb ook net een ander blok erin gehangen en deze liep zonder problemen. De garage uit gereden en neergezet om lekker warm te draaien. viel hij ineens uit en niet meer te starten. heb ook dat hij alles doet behalve dat de injectoren niet open gaan. Op remmenrijniger slaat hij even aan.

Ralf die HD pomp waar zit die precies ??

Mijn idee is dat de injectoren gewoon door de computer niet aangestuurd worden is er geen manier om alles te resetten zonder uitleesapperatuur??

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij het aanzetten van contact moet deze, een tweetal seconden ´lopen´. Dit kun je horen.

Bij een 145 weet ik niet zeker, maar dacht dat deze HD- pomp, IN de brandstoftank zit.

kevin1224 (0), 12 jaar geleden

Ja die hoor ik lopen, zit idd in de tank, alles werkt lijkt er echt op dat het puur de injectoren zijn.
Maar we zullen blijven zoeken tot hij het doet.
Zodra ik meer weet zal ik het hier melden;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.