Alfa Romeo 147: olieverbruik

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 twin spark

Hij verbruikt 0,5 liter op 1000 km. Ik gebruik 10w40 semi synthetische olie. Ik heb er eens zon product ingegoten dat de viscositeit van de olie verbeterd. Toen gebruikte hij bijna geen olie meer. Welke olie zou ik best gebruiken om wat minder olie te verbruiken en toch men motor niet stuk te rijden. 15w40 / 10W50 ? Of wat mag, kan ?

kristoflimited

Geplaatst door kristoflimited (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ik zou gewoon 10w40 blijven gebruiken dan maar een keer bijvullen als je dikker olie neemt gaat in koude toestand de smering achteruit.

groetjes jan.

kristoflimited (0), 14 jaar geleden

[quote=jan T]ik zou gewoon 10w40 blijven gebruiken dan maar een keer bijvullen als je dikker olie neemt gaat in koude toestand de smering achteruit.

groetjes jan.[/quote]
ok dank voor de reactie, zal ik doen.
Ik heb er daarnet nog bijgegoten omdat hij daarstraks weer melding 'oliedruk laag' aangaf als ik een scherpe bocht nam.
Het vervelende is dat de peilstok gewoon aangaf dat ie vol was (perfect horizonaal), nadat ik er dan aan halve liter had bijgegoten gaf de peilstok nog steeds hetzelfde aan. Nog eens geprobeerd met hem eerst te ontvetten, dan de peilstok er lang genoeg in, maar altijd hetzelfde.

Ik las in de gebruiksaanwijzing ook iets raars: als het oliepeil onveranderlijk boven het maximum blijft moet je je garage raadplegen.(?), maar goed, een idee wat ik kan doen om het niveau van de olie te meten?

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nee in principe gebruik je daar de peilstok voor.
bij sommige motoren moet je wel effe wachten voordat je het meet.
zet de auto altijd wel vlak.
en doe het s ochtends als eerste als de motor nog niet gelopen heeft.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.