Alfa Romeo 156 1999: piepende voorwielophanging

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

De voorwielophanging van mijn 156 piept en kraakt. Ik heb al gezocht naar de bron maar niet kunnen vinden waar het exact vandaan komt. Het wordt erger naarmate de buitentemperatuur daalt. Ook wordt het erger als er een richting op wordt gestuurd. Het zal wel een rubberblokje zijn ofzo, maar welk? iemand een idee?

Dick2202

Geplaatst door Dick2202 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Rubbers waar de stabilisatorstang in scharniert ?

Jantje GT (0), 20 jaar geleden

Het kraken komt erg vaak van de bovenste draagarm af. Deze rubbers slijten nogal snel. De draagarm zit helemaal bovenaan bij de kop van de schokbreker in de wielkast. Je kunt ze testen door de moer (dop 17) los te draaien, de fusee-pen los te schrikken en dan met het draagarmpje op en neer te bewegen. Succes!!

Dick2202 (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Vanavond een poging het gepiep te localiseren. Overigens wordt het minder als ik lange stukken zonder drempels gereden heb.....Heel bijzonder.

Oi (0), 20 jaar geleden

Dick,

Vrijwel zeker bovenste draagarmen. Deze gaan inderdaad bij koud weer harder piepen dan bij warm weer maar over gaat dit nooit meer. Enig oplossing is draagarmen vervangen en dan direct alle bussen en rubbers in het vet laten zetten. Een dealer doet dit laatste vaak niet uit zichzelf (kosten oogpunt). Hier dus om vragen of naar een alfa specialist / liefhebber die verantwoord kan werken aan je auto. Deze laatste zal zeker de moeite nemen om alles goed te conserveren.

Dick2202 (0), 20 jaar geleden

Ik heb gevonden wat het was. De onderste fusee, bij het wiel dus, was de boosdoener. Een en ander losgemaakt, gesmeerd, en weer vastgemaakt en weg is het gepiep. Het losmaken ging niet soepeltjes, even laten schrikken. Bedankt in ieder geval voor de reacties en tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.