Alfa Romeo 147: probleem handmatig sluiten achterdeuren alfa147 (2003)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Heb een probleem. Heb problemen met mijn accu momenteel waardoor auto niet rijdt en centrale deurvergrendeling ook niet werkt. Nu kan ik voordeuren gewoon met de sleutel afsluiten maar de achterdeuren kan dit uiteraard niet. In het boekje van de alfa 147 kan ik bij portiervergrendeling ook nergens een oplossing hiervoor vinden. Bij de Alfa 156 bijvoorbeeld zie ik dat er in de binnenkant van de rechtervoordeur een soort slotje zit waarmee je dit wel kan realiseren. Hoewel ik hem niet aan de praat krijg, krijg ik er met startkabels wel stroom op dus evt een optie met stroom is ook goed. Omdat ik altijd moet uitstappen door de voordeur wordt dan ook in alle gevallen steeds weer de achterdeuren automatisch ontgrendeld. Hoop dat iemand me kan helpen. Ben nl erg bang dat de komende nachten ingebroken wordt in de auto. De auto laten maken op korte termijn door omstandigheden even niet mogelijk helaas.

dank, Koen

koenalfa

Geplaatst door koenalfa (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 10 jaar geleden

Dus...startkabels en een extra accu lukt wel...
Sluit dan een accu aan met startkabels, doe de auto op slot en haal de kabels eraf...motorkap dicht en klaar.

koenalfa (0), 10 jaar geleden

[quote=Hans4040]Dus...startkabels en een extra accu lukt wel...
Sluit dan een accu aan met startkabels, doe de auto op slot en haal de kabels eraf...motorkap dicht en klaar.[/quote]
Hans,

Dank voor het meedenken. Maar met wat doe ik de deur dan op slot? Ik kan de centrale deurvergrendeling van binnenuit dichtdoen als sleutels in mijn contact zitten. Maar als ik dan weer naar buiten ga dan ontgrendelen de achterdeuren weer automatisch. Als ik alleen de startkabels aansluit zonder de motor van de alfa te starten neem ik toch aan dat mijn afstandsbediening van mijn auto niet werkt? Mijn accu is zo leeg/kappot dat ik hem volgens mij ook weer niet zo kan opladen dat ik genoeg stroom heb om de auto met de afstandsbediening te sluiten als ik de motor al heb afgezet.

Dank, Koen

Hans4040 (300) PRO, 10 jaar geleden

Je zegt: "Hoewel ik hem niet aan de praat krijg, krijg ik er met startkabels wel stroom op dus evt een optie met stroom is ook goed."

als je een extra accu aansluit met startkabels, kan je de auto toch op slot doen met de afstandsbediening...?

koenalfa (0), 10 jaar geleden

[quote=Hans4040]Je zegt: "Hoewel ik hem niet aan de praat krijg, krijg ik er met startkabels wel stroom op dus evt een optie met stroom is ook goed."

als je een extra accu aansluit met startkabels, kan je de auto toch op slot doen met de afstandsbediening...?[/quote]
Hans,

Zal even kort nog evenn precies vertellen wat het probleem met de auto is dan kan je me vast verder helpen. Heb echt erg weinig kaas van auto's gegeten dus dat verklaart inn ieder geval waarom ik jouw ongetwijfeld goede tips biet kan plaatsen.

Heb dus een alfa 147 en heb denk ik de stoelverwarming aan laten staan. Auto wordt weinig mee gereden dus heeft zeker twee weken stilgestaan voordat ik hem wilde starten. Helemaal dood toen. Eerst heeft iemand mijn accu probreren op te laden met zo'n mobiel powerstation maar dat gaf ook geen gehoor. Toen heb ik het met startkabels aan een andere auto geprobeerd en dan schiet de electra wel meteen aan, maar als ik wil starten doet de (start) motor nauwelijks iets en hoor ik een soort getik. Weet eigenlijk niet of het nog uitmaakt hoe lang je de auto laat laden met de startkabels en/of je nog extra moet gassen met de donorauto. Heb het dus vrij kort gedaan en soms maar een dotje gas gegeven.

Als ik de startkabels er dus aan heb kan ik contact een slag aandraaien (naar tussenstand) en dan kan ik bijv. Centrale duervergrendeling (knopje op dashboard) indrukken. Dan hoor ik de deuren wel sluiten. Als ik dan echter de passagiersdeur opendoe om de auto te verlaten schieten de achterdeuren ook weer automatisch open. Heb het niet heel specifiek geprobeerd maar heb niet het idee dat de centrale afstandsbediening van mijnn sleutel werkt (als de startkabels er af zijn tenminste). Enige idee wat ik nog zelf heb is om de auto via de achterklep te verlaten. Dan schieten de achterdeuren denk ik niet automatisch open?

Hoop dat je hier wat mee kan of mij nog wat specifieker aan kan geven wat ik het beste kan doen. Verder ben ik wel benieuwd of je aan de hand van mijn beschrijving denkt dat het (alleen) de accu is die ik moet vervangen of dat er misschien ook problemen met de startmotor o.i.d. kunnen zijn?

En laatste vraag: een accu van een 147 vervangen is dat zelf te doen voor een leek zoals ik? Of is dat echt af te raden?

Dank, Koen

Zebigbos (0), 10 jaar geleden

De accu van een 147 is betrekkelijk eenvoudig te vervangen.
Maar je posts gelezen hebbende, raad ik je aan even naar een specialist, garage of 'mannetje' te gaan.
De meerkosten zijn te verwaarlozen en je rijdt zelf een stuk geruster.
Maar wellicht is het inmiddels al opgelost?

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Bel een hulporganisatie als je daar lid van bent hebben meestal accu's bij zich of starten hem met GOEDE DIKKE start kabels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.