Alfa Romeo 147 2007: Startprobleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ts

Auto Heeft Een Week Of 3 Moeite Met Starten Komt Maar Moeizaam Rond , De Ene Keer Gaat Het Beter Dan De Andere Keer Totdat Ie Vanochtend 2x Moeizaam Startte En 2 Uur Later Helemaal Niks Meer Deed (geen Klikken Start Relais Niks ) Andere Accu Gemonteerd Maar Geen Respons Er Gebeurt Helemaal Niks Ook Niet Met Een Snellader Aangekoppeld , Stroom Genoeg Dus . Mogelijk Startrelais Stuk Of Een Zekering ?


Hoor Graag Een Tip
Ron

Roerijzer

Geplaatst door Roerijzer (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 10 jaar geleden

Al gemeten op de startmotor of er 12v op het startrelais bij de startmotor komt ? het dunne draadje moet spanning op komen te staan als je start.
Komt er 12v , grote kans dat de startmotor defect is.

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Je kunt van alles verder blijven proberen. Maar meten is weten......

Sluit een voltmeter aan met 1 pen op de massavan de (start)motor. En de andere op de akkukabel aansluiting van de startmotor....
Als de meter minder dan 12,6 aangeeft is de akku niet voldoende geladen of defect....

Als de spanning 12,6 of 12,7 is?? gaan we starten... Zakt de voltmeter meer dan 0,5 volt erwijl de motor niet wil starten??? moet de oorzaak buiten de startmotor gezocht worden.

Zakt de spanning alleen een beetje als het contact is aangezet, maar er is echt geen verandering in de meter te bespeuren als er wordt getracht te starten, moet de voltmeter op de startrelais worden aangesloten...Als er meer dan 11 Volt spanning op de relais komt tijdens het starten??? weet je nu zeker dat de startmotor (borstels) de oorzaak is....

Roerijzer (0), 10 jaar geleden

Het probleem is gevonden en opgelost , de startmotor was overleden.............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.