Alfa Romeo 147: Niet starten 1.9JTD 2008

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9jtd

Wie kan mij helpen.
Heb een 147 jtd uit 2008 staan. Motor startte al enige tijd qua snelheid redelijk langzaam. Uiteindelijk preventief accu vervangen, maar werd voor mijn gevoel niet echt veel beter.
Uiteindelijk is de auto gestrand en opgestart door ANWB. Beweerde dat de startmotor defect is. Leek mij ook logisch omdat de klacht was dat de berijdster alleen een tik hoorde.
Ik heb het uiteindelijk ook gehoord toen de wagen in de werkplaats stond.
Ik heb de startmotor vervangen en startte na montage in 1 keer, en nu ook een vlot start toerental. Maar toen ik nogmaals wilde starten was het probleem weer terug.
Startmotor wederom gedemonteerd en laten testen. Startmotor blijkt goed te werken.

Is er iemand die mij iets opweg kan helpen of soortgelijk heeft meegemaakt.

Frits1

Geplaatst door Frits1 (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Plus aansluitingen en massa controleren accupolen.
Krijg waarschijnlijk aan het verhaal tezien geen spanning of goede massa startmotor

Meten is weten

Frits1 (0) PRO, 10 jaar geleden

Tnx voor de feedback. Achteraf kan je jezelf wel voor het hoofd slaan. Maar heb een eenmansbedrijf niet gericht op reparatie's. Dus af en toe best druk in je eentje en vergeet je zo nu en dan logisch na te denken.
Ik wist mij te herinneren dat ik deze auto inkocht met de wetenschap dat ze er bij de dealer net een nieuwe koppeling in hadden gezet. Dus ik ben na jou tip maar eerst even op zoek gegaan naar de massa die meestal op de bak bevestigt zit. En ja hoor, hij zat los.
Starten lopen nu. Enorm bedankt voor de leidraad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.