Alfa Romeo 147: Draagarm versleten? Kraken geluid (met opname)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0TS

Hee allen,

Uit het niets begon mijn 147 2 dagen geleden te kraken tijdens het rijden. Het geluid komt van linksvoor en het gekraak is tot in de pedalen te voelen. Ik heb het wiel eraf gehaald en alles nagekeken, maar niets lijkt los te zitten. En zoals de andere berichten hier op het forum aangeven zal het wel uitgedroogd rubber zijn. Het vreemde is dat ik de complete draagarm 5 maanden geleden heb vervangen (ondertussen 10.000km gereden), maar dit zou geen probleem moeten zijn.

Mijn vraag is echter of ik hiermee door kan rijden en desnoods WD40 erop spuiten om gekraak te verminden? Moet namelijk over 2 weken een rit van 900km rijden.

Hier ook een geluidsopname van het gekraak, wellicht klink dit bekend voor bij jullie.

https://copy.com/H4Iw874d4lNZ

https://copy.com/xoZ1EUrEJdFH

2.0TS

Geplaatst door 2.0TS (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

2.0TS (0) PRO, 10 jaar geleden

Iemand?

Heb hele ophanging voor zover mogelijk (met krik) nagekeken en alle rubbers van de ophanging ingespoten met WD40 om te kijken of het daaraan ligt, maar helaas. Nu twijfel ik of het geen kapotte demper is, hoewel deze niet zo'n geluid zouden moeten maken.

Zou wat hulp kunnen waarderen. Bvd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.