Alfa Romeo Giulietta 2011: Rammelende aandrijfas

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 940A2000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 125

Heb een rammelende aandrijfas bij een Giulietta uit 2001. Rechts, als de auto op zijn wielen staat kan de aandrijfas te makkelijk bewogen worden tussen bak en wielnaaf.
Is hier iets defekt/los of moet er dan meer vet in de homokineten?

Heb dit eerder bij een 147 ook ervaren maar toen is de as vervangen.

enrico Benetti

Geplaatst door enrico Benetti (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Giulietta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

enrico Benetti (0), 2 jaar geleden

Oh en voor de rest met rijden en wegrijden en sturen maakt de as geen enkel geluid.

kaleido 1 (1605) PRO, 2 jaar geleden

Speling is alleen in axiaale richting ?

enrico Benetti (0), 2 jaar geleden

Ja. Maar echt alleen als de auto op de wielen staat. Rammeld ook alleen bij lage snelheden op hobbelige ondergronden. Lijkt erop dat het daar vanaf komt, is ook een duidelijk probleem daar. Anders kan het nog een schokbreker zijn maar lijkt me niet.

kaleido 1 (1605) PRO, 2 jaar geleden

Denk niet dat het van de aandrijfas is , axiaale speling maakt meestal geen lawaai.

    Ja klopt. Bleek de stuurkogel of hoe dat ding heet aan de dragarm te zijn. Die zit in de draagarm geperst. Er zat spelling op. Ook het koppelstangetje van de stabilisatorstang moest vervangen worden. Nu is het opgelost. - enrico Benetti (0), 2 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door enrico Benetti (0), 2 jaar geleden

Opgelost. Koppelstangetje en onderste draagarm(met ingeperste stuurkogel of stuurstand asje waar spelling op zat).. Schijnt vaak voor te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Giulietta of stel zelf een nieuwe vraag.