Alfa Romeo Giulietta 2011: Rammelende aandrijfas

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 940A2000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 125

Heb een rammelende aandrijfas bij een Giulietta uit 2001. Rechts, als de auto op zijn wielen staat kan de aandrijfas te makkelijk bewogen worden tussen bak en wielnaaf.
Is hier iets defekt/los of moet er dan meer vet in de homokineten?

Heb dit eerder bij een 147 ook ervaren maar toen is de as vervangen.

enrico Benetti

Geplaatst door enrico Benetti , lid sinds 7 jaar geleden

5 Reacties

enrico Benetti, 4 maanden geleden

Oh en voor de rest met rijden en wegrijden en sturen maakt de as geen enkel geluid.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Speling is alleen in axiaale richting ?

enrico Benetti, 4 maanden geleden

Ja. Maar echt alleen als de auto op de wielen staat. Rammeld ook alleen bij lage snelheden op hobbelige ondergronden. Lijkt erop dat het daar vanaf komt, is ook een duidelijk probleem daar. Anders kan het nog een schokbreker zijn maar lijkt me niet.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Denk niet dat het van de aandrijfas is , axiaale speling maakt meestal geen lawaai.

    Ja klopt. Bleek de stuurkogel of hoe dat ding heet aan de dragarm te zijn. Die zit in de draagarm geperst. Er zat spelling op. Ook het koppelstangetje van de stabilisatorstang moest vervangen worden. Nu is het opgelost. - enrico Benetti, 4 maanden geleden

enrico Benetti, 4 maanden geleden

Opgelost. Koppelstangetje en onderste draagarm(met ingeperste stuurkogel of stuurstand asje waar spelling op zat).. Schijnt vaak voor te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Giulietta of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.