Alfa Romeo 155: ruitewisser van tijd en op hol

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v

Probleem hier met een DTMwisser vd 155. Laatst die DTMwisser erop gezet en sleepcontactjes, vd zekerheid, ietsje nauwer gezet.
Laatst fixe regenbui gehad, toen ging de wisser eerst van tijd. Ipv na de intervalslag middenin te blijven staan , stopte deze langzaaman steeds verder naar rechts. Op een gegeven moment deed hij een paar slagen achter elkaar, ondanks dat de hendel dus op interval stond. Op de terugweg veel regen, dus op continuestand gezet. Toen wou de wisser niet meer uit met de hendel. Op de intervalstand klonk de wisser ook 'zwaarder', het ging het best op de continuestand. Tijd later ging hij tóch weer uit met de hendel.
De hendel hebben we vervangen, die is het dus níet.
Bij de sleepcontactjes hebben we het ouwe vet laten zitten, hadden geen zuurvrije vaseline.
Heb vandaag met testen emmer water li-voor gegooid, maar zekeringkast voelde/zag toch droog, 'raamspons'ook.
Ik dacht verder aan 1 of ander relais? Afslagrelais/tijdschakelaar?
Of de sleepcontactjes te nauw gezet?

yana

Geplaatst door yana (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

yana (0), 16 jaar geleden

Opgelost! Zat in witte plastic doosje dat bij torretje zit, afslagrelais waarschijnlijk. Tikte wél, maar boel stopte niet. Doosje uitgewisseld en opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.