Alfa Romeo 145: Schakeld zwaar

Bouwjaar: 1995

ben sinds kort in het bezit van een 145 met 1.6 boxermotor. Mij valt op dat de auto erg zwaar schakeld. In iedergeval kost het wat meer moeite om de pook in de juiste versnelling te krijgen, hij schakeld verder wel goed, springt niet uit de versnelling. Ontkoppeld ook goed, de auto heeft ongeveer 155.000 km gelopen. Ik heb de indruk dat er iets 'stoef' loopt in het schakelmechanisme?? Heeft iemand hier ervaring mee?? Is het makkelijk te verhelpen, en heeft iemand een indicatie van de kosten??

Alvast bedankt voor de reacties,

Martin

alfa 2003

Geplaatst door alfa 2003 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

WILLEM212123 (0), 18 jaar geleden

Hallo Martin
Ik heb ook een 145 uit 1995 gehad die schakelde op een gegeven moment ook moeilijk en wou bijna niet meer in zijn achteruit het probl;eem was dat de schroefjes waar de pook vast mee zit los waren gegaan ik heb de schroefen vastgedraaid en hij schakelde weer als nieuw succes Willem

alfa 2003 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip, had inderdaad eerder gehoord dat daar mogelijk het probleem door veroorzaakt wordt. In mijn geval blijkt het de schakelkabel te zijn. De rubber manchet bij de bak is kapot (helaas niet los leverbaar en te vervangen). Hierdoor komt er vocht in de kabel waardoor de kabel vast gaat zitten. Ik heb de tunnelbak losgehaald, en de kabel van bovenaf flink ingespoten met Teflonspray. De kabel loopt nu weer soepel. Overigens kan je als het rubber kapot is, heel dun neopreen kopen en dit om het kabeluiteinde bevestigen. Houdt het vocht tegen en is erg soepel en makkelijk te bevestigen. Kabels vervangen is een dure grap (± 300 euro).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.