Alfa Romeo 145: co veel te hoog

Bouwjaar: 1998

een alfa bij mij is afgekeurd op de schouwing voor de co.stationair is hij redelijk (0,5) maar bij de test waarbij ze gas geven is hij veel te hoog.heb gezien dat de lambasonde al is vervangen is door een niet origineele waarbij de draadjes doorgeknipt zijn en zo verbonden met de lambasonde die waarschijnlijk niet paste op de origineele stekker.imand een tip?

Geplaatst door

Van11714 (0)
badge

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kun je toch meten Gerrit? Dan weet je of de sensor zijn werk doet.Komt wel vaker voor dat er universele lambda sensoren worden gemonteerd en uiteraard zijn die ook wel goed, maar persoonlijk ben ik er van afgestapt.Wij monteren nu alleen origineel want daar heb je toch minder gedoe mee.

Siem Bijman 500
badge vip badge

18 jaar

wanneer ik hem uitlees met een texa werkt de lambasonde wel maar hoeveel die waarde's moeten zijn weet ik niet en ken ik niet goed.bedankt voor uw reactie.

Van11714 0
badge

18 jaar

Je geeft het zelf al aan, een lambdasonde uit de knip en plak serie. Wees verstandig en bestel een Bosch dedicated sonde. Zie in dit geval ook:
http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

bedankt voor jullie reactie's.de lambasonde geefteen spanning een spanning rond de 400 mV stationair en bij gasgeven schommelt ze tussen 200mv een 600 mV en co is bij gasgeven rond de 2,5.groetjes

Van11714 0
badge

18 jaar

heb nieuwe bosch lambesonde geplaatst doch geen enkele verbetering.grt

Van11714 0
badge

18 jaar

Luchtmassameter defect?

geert3496 0
badge

18 jaar

Wat heb je gemeten als lambdasignaal?

Als hij goed pendelt, dan is er dus een andere oorzaak.Denk bv ook eens aan map-sensor of vacuumslangetjes ed.

Siem Bijman 500
badge vip badge

18 jaar

En wat zijn de waardes van de 4 gasmeting?
Is de Kat misschien leeg of?
Ook al geprobeert met goed warm rijden ? (kat)

h.hannemann 0
badge

18 jaar

beste,4 gasmeter heb ik niet maar de co is bij 2500 toeren rond de 6,ook wanneer hij warm staat.de kat is denk ik niet leeg maar ga hem straks is demonteren.lambasignaal kan ik denk ik niet uitlezen bij dat type ,geeft wel spanning tussen 200mV en 600mv.luchtmassameter lijkt goed te werken.allemaal bedankt alvast.

Van11714 0
badge

18 jaar

heb de kat gedemonteerd en is niet leeg en zie er ook niets verkeerd aan.grt

Van11714 0
badge

18 jaar

Als je labda continue wisselende waardes aangeeft, ook bij 2500tpm, ligt het daar niet aan. Dan kun je nog kijken naar: temperatuursensor, valse lucht aanzuigen, uitlaatsysteem voor labda niet gasdicht, klep luchtmassameter, zeikende injector..

yana 0

18 jaar

600 mv bij 6% co is te laag, 200 mv als onderste waarde is aan de hoge kant. Originele sensor (alfa)gemonteerd? Simuleer het lamba signaal bij hoog co eens door een 1.5 v batterij op de signaaldraad aan te sluiten ,als het co dan zakt is het signaal niet voldoende.
J.E

janh5107 0
badge

18 jaar

bedankt voor uw antwoord,als het signaal niet voldoende is ,wat kan daar de reden van zijn.
de auto stottert ook regelmatig tijdens het rijden en valt soms gewoon stil als hij stationair draait ,bij alfa al vele keren binnengeweest doch nooit verbetering gehad,alleen dikke rekeningen. groetjes

Van11714 0
badge

18 jaar

Gerrit hoe is het afgelopen met die alfa van vorig jaar heb nu precies hetzelfde probleem ook alles vervangen ,
dealer uit lezen geen codes . !???

Hallo,


Kijk eens wat er boven op het gasklephuis staat waar de stekkers van de computer zitten.Hier staat een software nr. bijv. 034 als je dit doormailt en Als je me het chassis nr doormailt de laatste 8 cijfers dan kan ik kijken ofdat er nieuwe software ingelezen moet worden.Door de verkeerde software in deze auto's is het co te hoog op toeren en stationair meestal goed.Er zijn een hoop alfa dealers die geen apparatuur hebben om nieuwe software in te lezen die werden door alfa romeo uitgekozen.

groeten van een alfa freak (alfa monteur)

alfa_romeo 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.