Alfa Romeo 156: Snelheidsmeter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo.

Het volgende probleem de snelheidsmeter valt regelmatig uit druk je dan de achterruit verwarming aan dan werkt alles weer.Het gebeurd ook weleens andersom de snelheidsmeter werkt doe je de achterruit verwarming aan dan staat de snelheidsmeter op nul en soms werkt alles zo als het zou moeten werken.Wie heeft hier een oplossing voor of heeft dit probleem eerder meegemaakt.

Fredle

Geplaatst door Fredle (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

no_mercy7776 (0), 17 jaar geleden

Ik denk dat je het probleem moet zoeken in die achterruit-verwarming.... Waarschijnlijk zit hier zo af en toe een kortsluiting in (misschien vocht?) . Dit zal dan een spannings-val geven waardoor de snelheidsmeter uitvalt, Deze is namelijk erg gevoelig op 12V. Even de electronica uitlezen helpt ook. Deze geeft dan aan dat de 12V spanning niet goed is. EVT. een multimeter aansluiten als de snelheidsmeter uitvalt.

Zelf heb ik ook een snelheidsmeter-uitval gehad. Deze werd veroorzaakt door een losse plug op de dynamo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.