Alfa Romeo 156: Speakers hoedenplank

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9JTD

Hallo, wie kan mij vertellen welke speakers ik achter onder de hoedenplank kan inbouwen?

Drukker

Geplaatst door Drukker (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vwjetta1990 (0), 16 jaar geleden

Volgens mij ovaal 6"x9". Maar als je in de deuren goede speakers hangt dan heb je de hoedenplank niet nodig. Als je dit wel wilt zorg dan dat je de hoedenplank verstevigd met MDF om trillingen e.d. tegen te gaan.

Kijk eens op deze site: showyoursound.nl. Hier kan je ook jouw type auto invoeren en krijg je een idee wat er allemal kan.

Succes!

Drukker (0), 16 jaar geleden

[quote=vwjetta1990]Volgens mij ovaal 6"x9". Maar als je in de deuren goede speakers hangt dan heb je de hoedenplank niet nodig. Als je dit wel wilt zorg dan dat je de hoedenplank verstevigd met MDF om trillingen e.d. tegen te gaan.

Kijk eens op deze site: showyoursound.nl. Hier kan je ook jouw type auto invoeren en krijg je een idee wat er allemal kan.

Succes![/quote]
Bedankt jonge.....

Drukker (0), 16 jaar geleden

Wat zit er nou in de deuren? Zijn het woofers? Omdat je ook standaard tweeters hebt!!

vwjetta1990 (0), 16 jaar geleden

In je deuren (voor en achter) passen 16,5 cm en/of 17 cm speakers (voor de lage tonen, echt laag krijg je trouwens alleen door een subwoofer in de kofferbak te zetten). Omdat er tweeters (voor de hoge tonen) bij de deuropeningshandel zitten kun je met een goede composet (gescheiden systeem voor hoog en laag) al een goede geluidskwaliteit halen. Op de site heb ik ook gezien dat ze de scheidingsfilter in de deur hebben weggewerkt (bij handgreep volgens mij). Dit maakt het allemaal niet zo ingewikkeld want je dashboard hoeft dan niet helemaal open om eea weg te werken.

Heb je nog wat gehad aan de site die ik hierboven heb gezet? showyoursound.nl en dan kiezen voor "sound quality installs' en daarna kies je voor alfa. In de lijst kies je dan de modellen van 156 om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Over het algemeen zijn deze mensen redelijk fanatiek en veeleisend qua audio. Ikzelf ben wat minder fanatiek. Ik ben een fan van Pioneer caraudio en speakers (duurdere series zoals de TS-E serie). Als je een beetje je best doet kan je met een korting van 15 a 20% van de adviesprijs Pioneer aanschaffen. In mijn ogen een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Laat je weten wat je uiteindelijk hebt aangeschaft en hoe het bevalt?

Drukker (0), 16 jaar geleden

Denk dat ik voorin de deuren een setje zwaardere speakers neem voor de lage tonen, weet alleen nog niet welke maar dat laat ik je wel weten.
Alvast bedankt voor de info...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.