Alfa Romeo 155: start slecht als die koud is

Bouwjaar: 1992

ik heb alfa 155 1.8ts als ik hem smorgen start wil hij niet aan gaan als je gas geeft helpt ook niet en dan start ik steeds en stop ik en weer zonder gas na een stuk of 6 keer slaat hij aan en en loopt ongeveer 800 toeren en staat de accu lampje aan geef je gas dan gaat hij niet omhoog maar omlaag en eef niks doen laaten loopen en dan gas geven en loopt hij goed en als hij dan warm is start hij in 1 keer zonder probleeme en de auto rijd ook voor de rest goed wat kan het zijn ??
ik heb de lucht en gasklep al schoon gemaakt maar dat heb niks geholpen ik leesde ook iets over een stappenmotor schoon maken maar ik weet niet wat dat ding is en waar die zit ? kan het ook de choke zijn en waar zit die

ik hoop dat iemand iets weet ???????

nick155

Geplaatst door nick155 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Janssen Alfa (0), 19 jaar geleden

controleer eens de benzinepomp kan zijn dat de druk niet goed is!!

yana (0), 18 jaar geleden

Het is een injectie dus die choke(klep) is niet simpel bij te komen.Kán idd zijn dat je choke niet (goed)werkt.
Stappenmotor denk ik niet gauw aan, maar deze zit bovenaan het blok; een cilindervormig ding met klem erom en stekker. Die kun je schoonmaken/smeren maar denk niet dat het helpt.Heeft hij het altijd bij koude start?

yana (0), 18 jaar geleden

Ik bedacht net, misschien zuigt hij wel lucht aan in z'n benzineslangen ergens. Die worden wel eens poreus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.