Alfa Romeo 146: storing knipperlichten en alarmverlichting alfa

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 IE Boxer

Hallo hallo,

Hier een storing van de alarmverlichting en knipperlichten van een alfa 146. Iemand een idee?

De alarmverlichting werkt niet bij het indrukken van de knop hiervan in de auto. En de knipperlichten rechts weigeren soms, maar meestal doen de knipperlichten het wel. De knipperlichten links geven geen problemen.

Van de sloop inmiddels een nieuw relais, eentje die naast de zekeringkast zit en volgens het reparatieschema van deze auto alle knipperlichten en alarmverlichting regelt, gehaald en erin gezet. Na deze op zijn plek te hebben gezet werkte de alarmverlichting weer. Echter, kort nadat ik van de sloop wegreed (en net nadat ik de richtingaanwijzer rechts aan had gezet, toeval?) ging het meteen weer mis: enkele tellen daarna ging de alarmverlichting uit zichzelf knipperen, en met de knop uitgezet. Hierna deed de alarmverlichting het weer helemaal niet meer.. Ook is het gebeurd dat de knipperlichten rechts het niet deden maar kort na het inschakelen van het stadslicht opeens weer wel.. Storing mbt alarmverlichting en ergens in combinatie met richtingaanwijzer rechts en stads-/dimlichten/groot licht dus.. Betreffende zekeringen zijn nagelopen en zien er goed uit. Wil nog even de bedrading gaan nalopen op oxidatie of slijtage, en er zijn nog andere componenten die er betrekking op zouden kunnen hebben (maar welke dan?)..

Heeft iemand deze storing eerder gezien en/of misschien een idee??

carlton

Geplaatst door carlton (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Stuurschakelaar of alarmlicht schakelaar kapot.

komt vaker voor.

willem

alfabob (0), 14 jaar geleden

slecht contakt naar de hendel ,stuurkappen demonteren en de stekker eens aan duwen. evt, de kabel 1 slag rond draaien en weer monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.