Alfa Romeo 156: temperatuurregeling in de auto

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd

Ik had de afgelopen zomer al het idee dat mijn airco niet meer zo sterk koelde als voorheen. Bij gebrek aan echt hete dagen heb ik dit niet echt kunnen controleren. Op de warmste dag van vorig jaar (ergens in mei geloof ik) kreeg ik de auto in ieder geval niet koel. Nu heb ik het idee dat de kachel de auto in de winter niet meer zo warm krijgt als voorheen. Als ik de kachel hoger zet wordt het wel warmer, maar niet overdreven heet. Uit nood laat ik de warme lucht soms maar in mijn richting blazen in plaats van de vooruit, wat ik in het verleden nooit deed. De airco is/was goed gevuld, de thermostaat (koelsysteem) is recent vervangen, de kachelventilator werkt, de lucht komt uit de juiste openingen, bij uitlezen komen geen fouten naar voren (behalve een EGR-fout omdat deze is afgesloten).

De temperatuur in de auto wordt automatisch geregeld. Zou het zo kunnen zijn dat de sensor hiervoor(in de middenconsole) ietwat in de war is?

ancko

Geplaatst door ancko (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (355) PRO, 16 jaar geleden

Er zijn, in het airco circuit, 4 temperatuurvoelers:
buitentemperatuur, dashboard vent. temperatuur, voetenruimte temperatuur en de verdamper temperatuur.
Als 1 van deze defect is , wordt er een verkeerde waarde naar de regelaar gestuurd.

mvg,
Hans.

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

kan idd de sensor zijn die in het middenconsole zit, maar even goed kan ook de sensor in de rechter buitenspiegel niet helemaal jofel zijn...beide doen metingen tbv de airco.

Hans4040 (355) PRO, 16 jaar geleden

Dat zei ik................

ancko (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.

Ik neem aan dat ze in de garage uit kunnen lezen wat deze sensoren aangeven om zo een eventuele foute waarde te vinden. Klopt dit?

Gebruikt de verwarming niet dezelfde sensoren als de airco? Het gaat tenslotte ook om de temperatuur.

Hans4040 (355) PRO, 16 jaar geleden

Warm of koud, de automatische temperatuurregeling maakt gebruik van alle temp.sensoren
In de garage kunnen ze dit inderdaad uitlezen.

mvg,
Hans.

ancko (0), 16 jaar geleden

Ik zal het bij de volgende beurt/APK (april) bij de garage vragen er naar te kijken......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.