Alfa Romeo 159 Sportwagon 2010: Turbo in de noodloop

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 939B3000, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 125

Goedendag,

Mijn Alfa 159 2.0 diesel is getuned en rijdt gewoonlijk als een zonnetje maar af en toe gaat de turbo in de noodloop waarna ik aan de kant moet staan en de motor 30 sec moet uitzetten, daarna kan ik weer gewoon doorrijden. Dit probleem treedt onverwacht op, soms als de auto flink wordt belast met gas geven, maar kan ook opeens tijdens constante snelheid rijden op de snelweg waarbij de motor en turbo niet noemenswaardig worden aangesproken. Soms gebeurt het 3x binnen een uur en soms een paar dagen niet. Bij storing komt de melding te weinig druk in brandstofsysteem maar de pomp geeft voldoende druk. Alfa garage lukt het niet om de oorzaak te vinden, het zou ook iets elektronisch kunnen zijn, een los contact of zo, maar ik heb geen idee. Is er iemand die dit probleem herkent? Alvast bedankt voor reacties, groet, Albert

AlbertA

Geplaatst door AlbertA (0) , lid sinds 7 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159 Sportwagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 Sportwagon of stel zelf een nieuwe vraag.