Alfa Romeo 145: wie weet raad

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

hallo,

sinds twee weken heeft mijn 145qv last van een ratel.
ik heb gekeken onder de kap en heb opgemerkt dat het geluid ter hoogte van de derde cilinder onder het kleppendeksel vandaan lijkt te komen.
de motor maakt dit geluid alleen bij toeren hoger dan 2500 en loopt stationair prima trekt ook prima gebruikt geen extra olie of water en rijdt gewoon als voorheen.
nu ben ik naar een garage geweest en die hebben als diagnose drijfstanglagers kapot gesteld.
omdat ik dit betwijfel omdat het geluid onder klepdeksel vandaan komt en een andere monteur die ik bij toeval bij het tanken tegenkwam zij dat het de nokkenas of de kleppen/stoters waren weet ik het echt niet meer maar wil er wel graag vanaf.
weet iemand hier mischien meer van en evt kosten van de reparatie? alle info is welkom.

bvd martijn

martijn145qv

Geplaatst door martijn145qv (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Seventies Road Garage (0), 14 jaar geleden

pas hetzelfde probleem gehad met Fiat Bravo, hydr.klepstoter defect. even allemaal eruit halen en testen, goedkoopste oplossing.kosten 12,-per stuk.succes

erka (0) PRO, 14 jaar geleden

heeft de motor met te weinig olie gelopen ( oliepeil onder minimum ) ?
dan kan de diagnose van de garagehouder wel eens juist zijn.
alfa motoren zijn daar zeer gevoelig voor, zeker de Twin Sparks ( TS )

geeft een niet toevallig een soort van "diesel geluid" ?
dan is de nokkenasversteller naar zijn grootje.
als deze kapot is, moet de distributie ervan af...en vervangen worden.

uiteraard kan het ook een klepstoter zijn zoals SGR aangeeft ;-)

martijn145qv (0), 14 jaar geleden

ik weet ondertussen denk ik wat er aan de hand is er klonk gisteren een raar geluid tijdens het rijden onder de motor vandaan en toen ik de kap opende en keek zag ik dat de v snaar gespleten is en de poulie om de as verschoven was kan het zijn dat dit lager het ratelende geluid veroorzaakte of is dit een gevolg van het eerdere ratelen?
mvg martijn

alfabob (0), 14 jaar geleden

als de poelie verdraaid is , dan is tie van tijd af. welligt dat als je er een nieuwe distributie-riem monteerd, het ratelen over is,..maar dat is een grote gok ,die je dan neemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.