Alfa Romeo 145: Wiellager/rem/versnelling/??? aanlopend geluid bij rijden en

Bouwjaar: 1996

Wie weet waar dit eventueel aan kan liggen?

Bij het rijden hoor ik steeds een geluid wat lijkt alsof er iets los zit of aanloopt. Als ik de versnelling in neutraal zet hoor ik het geluid ook nog.
Het schakelen gaat soepel en ik merk ook geen verschil bij het optrekken. Dus volgens mij is het geen versnellingsbak probleem.
Ook kan het volgens mij geen remmenprobleem zijn, omdat het geluid ook hoorbaar is (en zelf duidelijker) bij stilstand in z'n neutraal.
Ik denk meer aan een aandrijvingsprobleem of iets met de wiellagers, maar volgens mij geen versnellingsbakprobleem dus.

Wie weet meer?

Groet Dan

danone

Geplaatst door danone (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

janklavers (0), 19 jaar geleden

Hoi Dan,

Heb je ook al geluisterd met de ingetrapte koppeling bij stationair draaien? Als dan het geluid niet hoorbaar is moet het volgens mij uit de bak komen, immers de versnellingsbak draait dan niet mee.

Groet,

Jan

danone (0), 19 jaar geleden

Hoi Jan,

Bedankt voor je reactie. Ik ben inmiddels bij de dealer geweest en daar heeft de monteur hetzelfde gedaan als wat jij voorstelde. Volgens hem ligt het dus ook aan de versnellingsbak.
Volgens prijsopgave moet een en ander zo'n ¤ 2.000 gaan kosten. Mijn auto is van 1996, dus denk ik zelf dat de kosten vande reparatie bij de dealer niet opwegen tegen de waarde van de auto.

Ik overweeg nu dus om de auto van de hand te doen of nog eens te informeren of een ander garagebedrijf het voor veel minder kan doen.

Groet en nogmaals bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.