Algemeen: Afdichtingsring olieaftapbout

Hallo alle,

Als weekend auto sleutelaar is er niks vervelender als je dat ene kopere ringetje niet hebt voor het vervangen na het olie verversen.
Omdat ik aan verschillende auto's werk van vrienden en familie vraag me af wat zijn de meest voorkomende maat ringen..aftapbout.

zodat ik zelf een assortiment doosje kan maken.

liefst voor de merken:

Skoda
Mazda
Ford
Peugeot
Fiat

Ik heb al wat websites afgestruind en dit forum maar nog geen succes gehad, behalve een 220 delige doos van 40euro.
hopelijk wordt ik hier wijzer alvast bedankt.

Frank

mazda3231985

Geplaatst door mazda3231985 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 11 jaar geleden

Als ook door de week sleutelaar , haal ik deze ringetjes gewoon bij de automaterialen zaak , daar leveren ze mij zo de meest gangbare maten per 5 of 10 wat je wilt .

hofke (0), 11 jaar geleden

Hoy Frank,
Het is inderdaad gem

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

wij mochten nooit koperen ringen vervangen, was te duur....tja maar goed.
we stookten ze kersenrood en dompelden ze in de oude olie..werden ze weer boterzacht... soms ging een ringetje een autoleven mee op deze manier.
Maar je kunt toch een mooi assortiment kopen bij de automaterialenhandel.. en is er een soort op dan vul je die weer aan...

hofke (0), 11 jaar geleden

Hoy Frank,
Na een paar woorden wilde mijn mailtje absoluut vertrekken. terugroepen kon ik niet, daarom begin ik opnieuw.
Het is inderdaad gemakkelijk om een assortiment bij de hand te hebben maar wat ook helpt als je geen vervangdichting hebt is het oude (koperen) ringetje heet stoken en plots afkoelen in koud water. Als je dat doet komt het koper terug zacht te staan en dicht het weer gemakkelijk af.

Succes.
hofke.

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

zelfde antwoord :)
olie werkt beter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.