Algemeen: "Aftermarket" startblokkering onbetrouwbaar

In mijn 405 van bj. 1995, zit een achteraf geplaatste startblokkering van het merk "the immobiliser". Deze werd vakkundig geplaatst in opdracht van de 1ste eigenaar.
Het signaal voor het vrijgeven gebeurt via een 'touchkey' waarmee men contact maakt met een paneeltje met rode LED en met daarin 3 schuinliggende koperen draadjes. Deze commandeert via een crosslink/ utp- kabel de immobilizerdoos die het geblokkeerd contact vrijgeeft. Als men op juiste wijze contact maakt, gaat het rode LED-lampje op het paneeltje uit en gaat naast het batterijlichtje in het dashboard een (oranje/rode?) indicator aan en kan men starten.

Probleem is nu dat de koperen contactdraadjes na jaren gebruik versleten zijn en de laatste tijd werd het alsmaar moeilijker tot het nu helemaal NIET meer lukt!
Per toeval heb ik binnen de tape rond de 13-draadsaansluiting op de startblokmodule een papiertje gevonden met een 6 digit code.

Weet iemand waarvoor ik deze code kan gebruiken : resetten of uitschakelen? En hoe ik dat zou moeten ingeven dan? Met software via die utp/crosslink poort? Of via het manueel ingeven zoals ik hier en daar las (vb. ruitenwisserhendel e.d)?

Ik heb toch al heel wat uurtjes op het internet doorgebracht bij het opzoeken naar draadschema's en verder info over dit type, maar zonder (afdoend) resultaat.
Bij overmaat van ramp is de garagist van Peugeot hier zeer karig met inlichtingen : "men moet het 'ergens' overbruggen, en néén, het helpt niet door het paneeltje eraf te halen (zoals bij sommige met numeriek toetsen)..."
Hij zag er precies tegenop en daarom ben ik zelf aan de slag gegaan en heb ondertussen de routing van de kabels blootgelegd, maar wat nu?

Graag uw sterk gewaardeerd advies, beste forumleden.

Lindenberger

Geplaatst door Lindenberger (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Petje57 (0) PRO, 9 jaar geleden

Wellicht is het handiger ( en goedkoper) om alles te verwijderen? De "diefstalgevoeligheid" lijkt me nu wel voorbij van deze auto.............

Lindenberger (0), 9 jaar geleden

Bedankt alvast voor je advies, wat ik ook opgevolgd heb. Het uitnemen van het startblokkeersysteem duurde al met al 10 minuutjes door een zelfbewuste 'kennis'. Zo diefstalbeveiligd was het nu ook weer niet.
Nu alles weer netjes aankleden en rijden maar.

Hans4040 (290) PRO, 9 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.