Algemeen: airco:perst en zuigt, toch geen kou

hallo,
ik ben aan een airco bezig, daar heb ik de compressor van vervangen. nu heb ik 2bar lage druk en 12 hoge druk en toch geen kou. netjes voorgeschreven hoeveelheid gevuld (750gr). wat zou ik nu over het hoofd zien? filter is ook niet bevroren by the way.. dus totaal geen kou.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Om wat voor auto gaat het en welk type gegevens?
Als de leiding naar binnen wel koud wordt dan moet je het zoeken in de aansturing van de kleppen/temp.sensoren e.d. in het kachelhuis.

timhoeks2 (0) PRO, 9 jaar geleden

gaat om een renault trafic. probleem hier gezet omdat er dan hopelijk wat airco specialisten meekijken.
gek genoeg deed hij het vanmorgen wel!
gister tot 2 maal toe een service gedaan en zeker van dat er 750 gram in zit. toen gestest met de bovengenoemde drukken en geen leidingen koud, dus ook geen koude lucht.
nu na een nachtje staan doet hij het vanmorgen ineens wel! nu doen we dagelijks trafic met airco problemen, maar dit was en is voor mij nog steeds niet te begrijpen. de klant heeft de auto mee omdat ie nu toch echt prima werkte. wordt vervolgd. en als ie het blijft doen heb ik dit voor niets gepost en kan ie op slot. ik ben wel heel benieuwd of er iemand weet wat dit nu geweest kan zijn.

mvg, Tim.

memos (10) PRO, 9 jaar geleden

Misschien toch bevroren geweest de eerste keer in bv de verdamperventuri...na de nacht ontdooit en probleem verholpen?

timhoeks2 (0) PRO, 9 jaar geleden

hoe zou die dan bevriezen? toch nog vocht erin ofzo? vacuum ging goed.

memos (10) PRO, 9 jaar geleden

Weet het ook niet zeker hoor, maar bv een lpg verdamper is soms ook bevroren en daar heb je ook vloeibaar gas dat dan( te snel) verdampt. BV als er geen koelvloeistof in zit. En in een airco zit ook een vloeistof die verdampt dus vandaar mijn redenatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.