Algemeen: heftruck hoofdremcilinder

beste leden ,
daar ik niet direct een forum vindt over heftrucks is er mischien wel iemand die me wil helpen , de hoofdremcilinder van de heftruck STILL R50-15 is stuk , dus ik dacht ik ga er een hoofdremcilinder van een auto ( seat toledo 1997 ) op monteren met een beetje aanpas werk is me dit gelukt als ik op de pedaal druk voor te ontluchten komt er remvloeistof uit ( wat ik met de oude remcilinder niet had ) dus langs beide kanten ontlucht maar tot mijn grote verbazing remt de heftruck nog niet , nu is mijn vraag zit er verschil tussen hoofdremcilinders ( heftrucks of auto's ) i.v.m. kracht ofzo ?? hopelijk kan iemand me raad geven alvast dank .
grtj

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

patje1967 (0), 9 jaar geleden

beste Hans4040 ,
alvast dank voor de snelle reactie , heb deze site ondertussen ook gevonden maar zou er een verschil zitten tussen een heftruck hoofdremcilinder en een auto hoofdremcilinder ? , grtj

Hans4040 (325) PRO, 9 jaar geleden

Dat denk ik niet..op het feit na dat er bij een auto ook vaak een rembekrachtiger op zit en bij de heftruck niet (?)
Remt de heftruck op 2 wielen en zijn de open uitgangen dicht op de hoofdremcilinder?

patje1967 (0), 9 jaar geleden

ja hij remt op 2 wielen vooraan en de open uitgangen zijn dicht

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Is het niet veel makkelijker de leverancier Still te benaderen ?
Waarom zou je gaan klooien terwijl het helemaal niet nodig is..

Gr. paul

patje1967 (0), 9 jaar geleden

Beste Paul ,
morgen ga ik eens naar een still verdeler gaan aankloppen achter info , hou jullie op de hoogte ,grt Pat

patje1967 (0), 9 jaar geleden

ben naar een verdeler geweest met de hoofdremcilinder en de rubbers waren zodanig uitgezet ( door te lang met dezelfde remolie te rijden ) dat de cilinder bleeft hangen , dus nieuwe hoofdremcilinder erop geplaatst alles ontlucht probleem op gelost .
wat betreft de hoofdremcilinder van de auto dat gaat ook zegt de verdeler maar dan moeten er bepaalde uitgangen van de hoofdremcilinder met elkaar verbonden worden voor optimale druk te krijgen maar dit is een zoekwerkje zegt hij dus met deze probleem opgelost ,alvast bedankt voor de tips
mag gesloten worden .
grtj

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.