Algemeen: bandenwissel plaats wiel t.o.v. naaf van belang?

hallo

Ik wissel zelf mijn zomer- en winterbanden, ik heb van beiden een set liggen. Het betreft beide stalen velgen. Auto merk en type Honda Jazz 2011.

Nu noteer ik altijd welke band waar zit (linksvoor, rechtsachter enz.) zodat ik ze bij de wissel weer op dezelfde plaats kan terugzetten.

Echter, nu hoorde ik onlangs ergens dat het ook nog van belang zou zijn om de velg telkens op dezelfde positie op de naaf te plaatsen? Dus telkens hetzelfde gat in de velg voor hetzelfde gat in de naaf. Is dat zo? Of is dat niet nuttig? Het lijkt mij eerlijk gezegd niet nodig, naaf en velg zijn toch beiden vlak lijkt me?

Ik hoor het graag,

Ronald

ronaldstolk

Geplaatst door ronaldstolk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Als je het maar goed schoonmaakt. Dus naaf en pasvlak ook vd velg. Hoeft echt niet elk gat precies voor hetzelfde als waar ie voorheen lag. Rijnste onzin

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Klopt.

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Je kan ze wel bij elke wissel even van voor naar achter verplaatsen. Ivm cuppen vd banden. Alleen als je ventiel sensoren hebt moet je ze opnieuw progammeren

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

En als je de wielen kruislings met een momentsleutel vast zet loop je helemaal geen risico.

Hans4040 (315) PRO, 11 jaar geleden

Dan moet je wel een goeie momentsleutel hebben...die dingen van de supermarkt kunnen gelijk bij het oud ijzer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.