Algemeen: gescheurde accu

Hoi,
Ik heb laast via internet een accu besteld, een Bosch S4027. Toe hij bezorgd werd bleek hij bij één van de polen een beetje gescheurd: de pool was verbogen, en er was vloeistof uitgelopen (ongeveer een half kopje schat ik). Het bedrijf heeft meteen een nieuwe gestuurd.
Ik vraag me nu af of ik de accu kan repareren: ik heb de pool al weer rechtgebogen en het gat kan ik dichten met epoxy. Maar ik moet dan denk ik wel de vloeistof bijvullen? Wat zit daar in? Accuzuur? Kan ik dat bij de autospeciaalzaak kopen?

Bedankt!

Groeten
Guus

jgvanloo

Geplaatst door jgvanloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jacqseit (0), 11 jaar geleden

Gewoon gedemiraliseerd water kopen als het een accu met water is. Als het een onderhouds vrije is, kun je hem weggooien. Water is bij elke autozaak te koop.

jgvanloo (0), 11 jaar geleden

Hij is onderhoudsvrij... (zitten geen dopjes op die je open kunt maken). Waarom moet ik hem weggooien? Hij geeft nog keurig 12.7 V aan en er is nauwelijks wat uitgelopen?
Thnks

Hans4040 (290) PRO, 11 jaar geleden

Je kan hem na een paar maanden wel weggooien;
Een accu die niet van tijd tot tijd wordt bijgevuld kan inwendig gaan sulfateren waardoor restanten lood onderin komen te liggen. Dit kan na verloop van tijd kortsluiting veroorzaken tussen de platen.
En aangezien je deze accu niet kan bijvullen, kan je er op wachten dat ie stuk gaat.

mvg

jgvanloo (0), 11 jaar geleden

Ok bedankt Hans,
Maar toch begrijp ik het niet: dit is een van origine onderhoudsvrije accu. Normaal zou je daar dus nooit iets bij hoeven doen. Nu is deze (waarschijnlijk door een val), boven gescheurd en is er wat uitgelopen. Ik kan hen dan toch weer aanvullen met accuzuur en goed dichtmaken?

Hans4040 (290) PRO, 11 jaar geleden

Klopt...een onderhoudsvrije accu kan je niet bijvullen (hoeft ook niet)
Je kan het inderdaad proberen met bijvullen door de scheur en dan goed dichtmaken.
Gebruik gedeminiraliseerd water.
En dan zie je wel hoe lang hij meegaat.

harnak (0), 11 jaar geleden

Gewoon water er in, water uit tilburg is niets mis mee accu dichtmaken en als je geluk hebt is hij zo goed als nieuw.
oja 30 jaar lang accu,s bijgevuld met dit water nooit geen problemen mee gehad.

jgvanloo (0), 11 jaar geleden

Bedankt allemaal!
Tilburgs water is het geworden. Accu staat nu bij de verwarming te drogen waarna ik het scheurtje zal dichten met 2-componenten epoxy. Is hopelijk daarna mooi een nieuwe accu voor mijn Volvo P1800!
Groeten
Guus

Hans4040 (290) PRO, 11 jaar geleden

Water uit Tilburg? Ik heb zo m`n twijfels...
Kijk hier maar eens: http://www.accu-service.nl/index.php?pag...

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat dacht je wat er met je P1800 gebeurt als de epoxy uiteindelijk niet bestand blijkt te zijn tegen accuzuur. Voor die paar 10tjes zou ik het niet riskeren.

gr Martin

sjaak10918 (0) PRO, 11 jaar geleden

wij vullen de gewone accu's altijd bij met gedemineraliseerd water. Water in een accu moet schoon zijn en water uit de kraan is niet geschikt.

Hans4040 (290) PRO, 11 jaar geleden

Dat wilde ik ook zeggen, maar er zit al water in...uit Tilburg, helaas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.