Algemeen: chemische geur airrco

Als ik de airco ingeschakeld heb en ik sta een tijdje stil met draaiende motor of ik ga langzamer rijden (bijvoorbeeld van 80 km naar 50 km) dan ruik ik een chemische geur die op uitlaatgas lijkt maar het volgens mij niet is. Als ik vervolgens weer (sneller) ga rijden verdwijnt de geur.
Airco wordt goed koud en maakt geen geluid alsof er te weinig koudemiddel in zit. Vorig jaar heeft de vorige eigenaar de installatie opnieuw laten vullen. Als ik alleen de ventilatie ingeschakeld heb lijk ik niets te ruiken.
Zelfde geur constateer ik ook wel eens in de buurt van de compressor. Sprake van een lek? en zo ja heeft het koudemiddel een bepaalde geur? Of is er toch sprake van een vervuilde verdamper en is de geur niet altijd 'muf' maar kan deze ook 'chemisch' zijn?
Is een andere optie dat de kachelradiateur lek is? En zo ja, hoe kan het dan dat ik de geur onder de motorkap in de buurt van de airco-compressor waarneem en bij bepaalde snelheden in het interieur?

PSA

Geplaatst door PSA (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hennioevanmil (0), 16 jaar geleden

Dag PSA,
Het wil nog wel eens gebeuren dat er vocht achterblijft op de condensor,dit gaat schimmelen en je hebt je muffe geur.
Dus even laten inspuiten bij je aircodealer en ALTIJD voortaan de airco droogrijden = plm 2 km voor afzetten motor of einde rit : airco uit/.

Suc6 Henny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.